avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general combustibil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

combustibil

Buna seara,
In registrul de casa se poate trece valoarea bonurilor de combustibil fara a deduce TVA., societatea este microintreprindere si nu are angajat sofer, masina este a firmei pe care o conduce patronul. Astept un raspuns urgent.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 22:24, 5 Iunie 2009
Da , se trece in registrul de casa . Eu folosesc inregistrarea contabila:6588 =5311. Aceste cheltuieli nedeductibile se iau in calculul impozitului pe profit.
liliana alba a scris:

Buna seara,
In registrul de casa se poate trece valoarea bonurilor de combustibil fara a deduce TVA., societatea este microintreprindere si nu are angajat sofer, masina este a firmei pe care o conduce patronul. Astept un raspuns urgent.
Multumesc.

In registrul de casa veti trece valoarea integrala a bonului de combustibili. Nu puteti trece in registrul de casa plata de 100 lei daca documentul arata ca ati platit 119. Treceti valoarea integrala, si cum anume trateaza fiscal aceasta cheltuiala si acest tva este problema contabilului. Sfatuiti-va cu persoana care raspunde de contabilitate. Parerea mea...
Documentele inregistrate in registrul de casa sunt documente justificative in ceea ce priveste fluxul de numerar. Faptul ca TVA-ul aferent nu este deductibil nu se evidentiaza in registrul de casa ( vezi jurnalul de cumparari - decont TVA). Atentie la OUG 34/2009 si HG . 488/2009, cheltuiala cu benzina nu este deductibila (la calculul impozitului pe profit - inteleg ca la dvs. nu se aplica) si nici TVA - ul aferent (se aplica daca sunteti inregistrati in scopuri de TVA).

Va multumesc pentru raspunsuri, societatea nu plateste impozit pe profit, dar plateste TVA.Eu vreau defapt sa justific banii cheltuitii din caserie pt combustibilul societatii fara a deduce TVA.
lumi71 a scris:

liliana alba a scris:

Buna seara,
Multumesc.

Acum nu eu sunt cea care agaseaza ?am dat raspunsul la intrebare si am oferit o informatie suplimentara.

In registrul de casa veti trece valoarea integrala a bonului de combustibili. Nu puteti trece in registrul de casa plata de 100 lei daca documentul arata ca ati platit 119. Treceti valoarea integrala, si cum anume trateaza fiscal aceasta cheltuiala si acest tva este problema contabilului. Sfatuiti-va cu persoana care raspunde de contabilitate. Parerea mea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon de carburanti NNorbert NNorbert Buna ziua Pana acum bonurile de combustibil(cu valori cuprinse intre 100-300 lei) le-am inregistrat in contabilitate deducand 50% si 50% din valoarea de ... (vezi toată discuția)
Declaratia d.394 pricope_ciprian pricope_ciprian Buna ziua Am o nelamuririre , bonurile de combustibil se introduc in cadrul declaratiei D394 si daca se mai deduce tva-ul. (vezi toată discuția)
Decontare bon si factura viov viov e adevarat ca daca bonul fiscal nu are stampila pe verso nu e valabil si daca valoarea lui depaseste 100 lei , atunci e obligatoriu factura ma refer la ... (vezi toată discuția)