avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cerere CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cerere CEDO

Buna ziua,

Vreau sa depun o plangere la CEDO si suntem doi reclamanti pe acelasi subiect. Mai exact frate si sora care am pierdut recursul pentru restituirea unui teren in care se afla un transformator.
Doresc sa stiu daca trebuie sa depunem plingerea ambii reclamanti. Daca da, pentru cel de-al doilea reclamant unde pun datele personale deoarece formularul este doar pentru un singur reclamant. Din ceva instructiuni, am inteles ca se scriu pe o hirtie separata. Nu stiu daca acea hirtie trebuie numerotata dupa prima pagina si in ce format trebuie scrisa. Hirtia cu datele celui de-al doilea reclamant trebuie sa fie o copie a primei pagini din formularului principal sau trebuie sa contina numai datele referitoare la reclamat.
Unde trebuie sa semneze cel de-al doilea reclamanat?

Spuneti-mi daca pot eu s-o reprezint pe sora mea si unde pun procura de la notar. In acest caz trebuie si ea sa semneze aplicatia?

Multumesc mult pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 10:59, 5 Ianuarie 2015
Stimat forumist,

prima întrebare -

Răspunsul la întrebarea dvs este dat de însăși Curtea Europenă, în îndrumarul privind completarea cererii. Asfel, CEDO arată:

,,1-8. Dacă există mai mult de un reclamant, trebuie indicate informațiile care corespund fiecărui reclamant în parte, utilizând o foaie separată și numerotându-i. A se vedea de asemenea „Cereri grupate și mai mulţi reclamanți” de mai jos.,,


În mod practic, eu folosesc tot modelul de aplicație disponibil pe portalul Curții, introducând, de câte ori este cazul, cele două pagini ale ,,Formularului de Cerere,, - care cuprind datele și semnăturile tuturor aplicanților.

Subsecvent, aceste pagini se pot numerota diferit, în genul 1a, 1b. Aceste două pagini se atașează la începutul cererii, practic aplicația cuprinzand mai multe pagini 1 - 2, cu datele fiecărui reclamant, subsecvent, aplicația având paginile obișnuite.

întrebarea privind procura -

Nu este necesară o procură notarială pentru a o reprezenta pe sora dvs. La Curtea Europeană exclusv în etapa de după admisibilitatea în pricpiu se impune reprezentarea de către un avocat, în prima fază neexistând condiții de reprezentare.

Va trebui doar să completați cu atenție formularul disponibil, respectiv îndeplinind cerințele CEDO. Aplcația oferă un spațiu destinat tocmai acestor mențiuni:

,,Explicați în rubrica de mai jos în ce calitate îl reprezentați pe reclamant sau ce legătură aveți cu acesta ori, dacă este vorba de o organizație, ce funcție oficială ocupați în cadrul acesteia,, - așa cum se arată la pct. 16.Calitate / legătură / funcție,,

Notă: Sfatul dat este valabil pentru cerereile care au până la cinci aplicanți, inclusiv. Pentru mai mult de cinci aplicanți, procedura completării cererii este diferită.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expunerea faptelor la cedo oradea_onel oradea_onel Buna ziua, Expunerea faptelor incepe la Capitolul E din cerere cu punctul 34. In instructiuni scrie ca trebuiesc folosite doar cele 3 pagini numerotate cu ... (vezi toată discuția)
Nelamurire material suplimentar formular cedo vasile2013 vasile2013 Intrucat din 2014 formularul CEDO are o alta forma, mult mai exacta, as avea si eu o intrebare legata de anexa la formularul de cerere, cuprinsa in cadrul ... (vezi toată discuția)
Numerotare documente cedo Cornelissa Cornelissa As vrea sa știu dacă poate cineva sa îmi spună cum se numeroteaza documentele care se ataseaza formularului CEDO: în continuarea numerotarii paginilor ... (vezi toată discuția)