Stimat forumist,
prima întrebare -
Răspunsul la întrebarea dvs este dat de însăși Curtea Europenă, în îndrumarul privind completarea cererii. Asfel, CEDO arată:
,,1-8. Dacă există mai mult de un reclamant, trebuie indicate informațiile care corespund fiecărui reclamant în parte, utilizând o foaie separată și numerotându-i. A se vedea de asemenea „Cereri grupate și mai mulţi reclamanți” de mai jos.,,
În mod practic, eu folosesc tot modelul de aplicație disponibil pe portalul Curții, introducând, de câte ori este cazul, cele două pagini ale ,,Formularului de Cerere,, - care cuprind datele și semnăturile tuturor aplicanților.
Subsecvent, aceste pagini se pot numerota diferit, în genul 1a, 1b. Aceste două pagini se atașează la începutul cererii, practic aplicația cuprinzand mai multe pagini 1 - 2, cu datele fiecărui reclamant, subsecvent, aplicația având paginile obișnuite.
întrebarea privind procura -
Nu este necesară o procură notarială pentru a o reprezenta pe sora dvs. La Curtea Europeană exclusv în etapa de după admisibilitatea în pricpiu se impune reprezentarea de către un avocat, în prima fază neexistând condiții de reprezentare.
Va trebui doar să completați cu atenție formularul disponibil, respectiv îndeplinind cerințele CEDO. Aplcația oferă un spațiu destinat tocmai acestor mențiuni:
,,Explicați în rubrica de mai jos în ce calitate îl reprezentați pe reclamant sau ce legătură aveți cu acesta ori, dacă este vorba de o organizație, ce funcție oficială ocupați în cadrul acesteia,, - așa cum se arată la pct. 16.Calitate / legătură / funcție,,
Notă: Sfatul dat este valabil pentru cerereile care au până la cinci aplicanți, inclusiv. Pentru mai mult de cinci aplicanți, procedura completării cererii este diferită.
Cu stimă.