avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii suprafețe comune bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii suprafețe comune bloc

Buna ziua,
Locuim intr-un bloc de 6 apartamente ; 2 dintre proprietari doresc sa facă lucrări pe suprafețele comune ( casa scării, fațada , etc).
Menționez ca NU exista asociație de proprietari, pana acum am funcționat prin mica ( si buna) înțelegere.
As dori sa stiu daca suntem obligați sa acceptam aceste reparatii ( in cazul in care 4 din cei 6 proprietari decid sa facă ); ce se intampla daca pur si simplu nu ne putem permite?? ( de ex, cheltuielile pentru refacerea fațadei si a izolării termice sunt f mari...)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:07, 6 Ianuarie 2015
Asa este, nici un tratament prea dur, dar nici cu duhul blandetei nu trebuie sa se procedeze. Am mai auzit de pensionari care locuiesc singuri in apartamente de 3-4 camere, iar cand este vorba de reparatii (majoritatea pe cota-parte indiviza de proprietate), incep sa se vaite ca sa vezi ca eu am o pensie de 700 lei/luna si ca, chiar de-as vrea, nu pot sa platesc...
Vedeti, asta-i treaba. Una dintre persoanele despre care vorbim face parte si din asociatia noastra. Copii nu vor sa se implice de fel, mama lor se incapatineaza sa se mute intr-o locuinta mai mica (pe mine doar popa ma scoate din casa...), copii satui de "talentele" batranei, pur si simplu au abandonat-o, insa abia asteapta sa "faca coltul" pentru a felia tortul. Nu trebuie sa generalizam!
Sfat: puneti pe lista de plata suma care i se repartizeaza, cum-necum incercati sa va descurcati si cand o fi vremea o sa va recuperati paguba. Sunt oameni cu care nu te poti intelege, iar daca-s batrani, cu atat mai abitir fiind depasiti de situatie - desigur din varii motive pe care chiar ca nu vreau sa le discutam...
Totusi, daca oamenii despre care vorbim sunt sanatosi la minte, pot sa inteleaga despre ce este vorba. Trebuie explicat sa-si puna deoparte banuti (plata in rate a fondurilor) si cred ca in acest mod puteti sa va rezolvati problemele.
Despre asta este vorba Adam Grecu, despre persoane care nu au venituri foarte mari, dar care au in spate copii cu venituri, care chipurile nu ii ajuta, dar care asteapta "cascavalul", nu vand acum ca nu le convine pretul, sau ca nu vrea mama sau tata, care asteapta de la altii sa le intretina partea comuna din condominiu, dar care dupa decesul proprietarului, vand si fug, fara sa se uite in urma.
Este o mare greseala a celor din asociatie care nu fac o defalcare a cheltuielilor, care nu strang bani pentru reparatiile foarte mari (plasa subsol, terasa, fatada), desi blocurile au peste 25 de ani (pentru ca mai rar constructii dupa 1990) si care asteapta pana le ajunge cutitul la os.
ami man bn a scris:
... pana in aprilie trebuie sa plateasca 2500 pentru lucrarea de reparatie acoperis, in conditiile in care aceasta are 700 ron pensie si tot in acest an se face si reabilitarea termica a blocului unde va mai avea de platit din nou.

Poate e o neintelegere pentru ca reabilitarea termica include si lucarile de reparatii acoperis sau terase.
Poate suma de 2500 lei este pentru intreaga lucrare. Trebuie sa inceapa a plati luna de luna cat poate si sa discute cu presedintele sa afle amanunte. Apoi poate ca anuntul sa se achite suma pana in aprile 2015 o fi fost din toamna sau vara 2014 ca doar nu s-au apucat de la Craciun pana la Boboteaza sa hotarasca, sa caute executant, sa repartizeze costurile s.a.m.d.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii la fatada si terasa conform legii 230/2007 SperantaN SperantaN Locuiesc la et 7 ultimul,am infiltratii in apartament,mucegai,sunt alergica si am probeme de sanatate mari din aceasta cauza.Tencuiala blocului cade,este ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a acoperisului catalinmos catalinmos Buna ziua, Locuiesc in Brasov, intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari, un total de 35 de apartamente si din nefericire, locuiesc la etajul 4. S-a inceput ... (vezi toată discuția)
Obligația de a participa financiar la repararea balcoanelor celorlalti proprietari aleahimmih aleahimmih Având în vedere ca locuiesc la parter și nu am balcon sunt obligată să particip financiar la repararea balcoanelor celorlalți proprietari? Asociația ... (vezi toată discuția)