avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... pentru venirea minorului din italia
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

pentru venirea minorului din italia

buna seara,eu sunt noua pe aici si nustiu unde trebuia ,sa scriu,va rog sa ma scuzati,daca am gresit rubrica.Am o sora care locueste cu familia in italia,si vrea sa vina doar ea,peste 2 saptamani,cu,copii,in tara.trebue imputernicire,sau un act anume de la tata?copii sunt trecuti pe pasaportul ei.va rog mult sa-mi raspundeti.
va multumesc
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2009
flory84, utilizator
Cel mai recent răspuns: flory84 , utilizator 10:06, 11 Iunie 2009
Pentru iesirea din Romania, deci la revenirea in Italia, va avea nevoie ca tatal sa dea urmatoarea declaratie:

Declaratie privind acordul parintilor pentru iesirea din tara a minorului
insotit de o alta persoana fízica majora
Noi (eu), __________________________________ si ___________________________________
(numele intreg al parintilor / parintelui / reprezentantului legal), suntem (sunt) _______________________
(calitatea persoanei / persoanelor care da / dau declaratia) ai / al
Numele intreg al minorului: __________________________________
Data nasterii (ZZ/LL/AA): ___________________________________
Locul nasterii: _____________________________________________
Numar pasaport: ___________________________________________
Data eliberarii pasaportului(ZZ/LL/AA): _______________________
suntem de acord ca __________________________ (numele complet al copilului), sa calatoreasca cu:
Numele complet al persoanei insotitoare:___________________________
Numar pasaport:_______________________________________________
Data eliberarii pasaportului (ZZ/LL/AA):___________________________
Locul eliberarii pasaportului:_____________________________________
Impreuna calatoresc in _____________________________ (numele tarii de destinatie), in perioada
__________________________________ (perioada calatoriei: data plecarii si data sosirii), pentru
________________________________________________________________ (se precizeaza scopul
deplasarii) pe ruta _______________________________________________________________________ (se
precizeaza statele tranzitate pana la statul de destinatie).
In aceasta perioada, ________________________ (numele complet al copilului) va locui cu
_____________________________ (numele persoanei la care copilul va locui in tara de destinatie) la
urmatoarea adresa: _____________________________________________________________ (se precizeaza,
in detaliu, adresa din tara de destinatie, la care va locui minorul).
* Totodata, mentionam faptul ca minorul urmeaza/nu urmeaza a ramane pe teritoriul _______________
(se precizeaza statul pe teritoriul caruia urmeaza a ramane minorul), fiind incredintat
_________________________________ (numele complet al persoanei caruia i-a fost incredintat minorul),
locuind la urmatoarea adresa: ________________________________________________________________
(se precizeaza, in detaliu, adresa la care urmeaza a locui minorul)
** La inapoierea in tara, minorul va fi insotit de:
Numele complet al persoanei insotitoare: _________________________
Numar pasaport: ____________________________________________
Data eliberarii pasaportului (ZZ/LL/AA): ___________________________
Locul eliberarii pasaportului: ____________________________________
Semnatura: _____________________________ Data: ____________
(Numele intreg si semnatura parintilor / parintelui / reprezentant legal)

* Se completeaza in situatia in care minorul urmeaza a ramane pe teritoriul statului de destinatie
** Se completeaza in situatia in care minorul va reveni in tara insotit de o alta persoana decat cea cu care a iesit din Romania
va multumesc mult,pentru raspuns
Trebuie sa aveti in vedere si faptul ca daca minorul este insotit de alta persoana , in afara de unul sau ambii parinti, acea persoana trebuie sa aiba asupra ei si cazierul judiciar.
multumesc mult,pentru raspuns,insa copii vin cu sora in tara,iar dupa o luna vine si sotul ei,apoi pleca impreuna inapoi in Italia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venirea din strainatate si plecarea inapoi a copilului cu un singur parinte dorinasaha dorinasaha Buna ziua, Locuiesc in india de 4 ani si inca detin pasaport roman.Sotul meu este de cetatenie indiana. Avem un baietel de 1 an si jumatate care s-a nascut in ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor in strainatate lumi71 lumi71 Pentru cine stie si ma poate ajuta: Un minor cu buletin poate calatori in strainatate cu avionul doar cu buletinul? Sigur nu trebuie pasaport? Stie cineva ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu un minor paulHD paulHD buna,am o intrebare..eu sunt major prietena mea este minora si este in italia impreuna cu parinti ei,ea ar vrea sa vina aksa pt cateva zile iar apoi sa se ... (vezi toată discuția)