Buna ziua, pe scurt problema mea
-In 2012 am achizitionat o autoutilitara frigoterma de la o firma din Bucuresti, pe baza de contract Vanzare-cumparare
-Nu am trecut-o pe numele meu la politie, oricum nu am folosit-o. ( In momentul de fata in carte si talon tot pe SC din bucuresti este masina)
-In 2013 am vandut masina dar nu am facut absolut nici un contract de vanzare-cumparare
-Acum am de plata impozit 118 milioane.
-Masina se afla la o cunostinta de-a mea, si nu stim cum sa procedam. Vrem sa o trecem pe numele lui, dar in acelasi timp el vrea sa o si radieze de la impozit deoarece nu mai circula cu ea.
Atat timp cat autovehicolul s-a aflat in propietatea dvs. trebuie sa platiti impozit pe el, nu are legatura propietatea cu titularul din talon.
Daca nu ati fost la Primaria dvs. sa luati in evidentele fiscale masina, aceasta v-a fost luata automat in evidenta atunci cand fostul propietar a radiat-o din evidentele fiscale ale primariei de unde isi avea domiciliul/sediul. Ce trebuie sa faceti este sa va duceti la primaria dvs. cu contractul prin care ati instrainat masina si sa solicitati radierea din evidentele fiscale.
Cat despre ruda dvs. daca vrea sa nu mai plateasca impozit ori o vinde, ori o duce la fier vechi si o radiaza si din evidentele politiei.