avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Consecinte in urma neplatii datoriilor la un spatiu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Consecinte in urma neplatii datoriilor la un spatiu comercial

Am inchiriat in urma cu 4 ani un spatiu comercial,am platit la timp totul, doar ca acum 3 luni, a venit proprietarul si m-a anuntat ca vrea sa inchirieze la altcineva, care ai plateste un pret mai mare pe chirie.
Am fost de accord cu propunerea lui , deoarece nu puteam sa platesc aceea suma,si mi-a dat termen de 15 zile lucratoare sa eliberez spatiul.
Asa am si facut.Dupa 15 zile i-am predat spatiul cum l-am primit, si cheile .
Ulterior m-a anuntat ca mai am de platit ceea ce sa consumat pe curent si apa.
ok.Problema intervine in momentul in care eu , am gasit alt spatiu comercial, am inceptu activitatea, dar din pacate nu merge treaba, si prin urmare nu dispun nici de lichiditati financiare.
Ce se inampla in cazul in care va inainta actiunea de judecata, pentru neplata utilitatilor??

Repet nu mai am bani sa platesc, nu este vb de rea vointa, dar chiar nu merge vanzarea in celalalt spatiu comercial, si drept urmare toti banii , care i-am avut i-am reinvestit in acel spatiu.

Va multumesc pentru amabilitate!
I
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:29, 30 Decembrie 2014
Incercati sa ajungeti la un acord prin care sa va angajati la plata restantelor altfel daca veti ajunge in instanta veti plati cheltuieli de judecata si cel mai probabil cheltuielile cu executorul judecatoresc. Dar cel mai probabil nu se va ajunge in instanta ci direct la executor deoarece un contract de inchiriere este titlu executoriu (parca asa se spune).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz plata chirie pe motiv de lipsa de activitate economica coldone coldone Bună ziua! Am închiriat un spațiu comercial către o persoana juridică în urma cu 7 luni. Contractul este pe perioada determinată, 14 luni, ... (vezi toată discuția)
Chirie spatiu amelia_29 amelia_29 Buna ziua.Am un spatiu inchiriat pentru o mica afacere. De mai bine de patru luni sunt in urma cu chiria pe acest spatiu. In functie de vanzari (care nu prea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,vin și eu cu o întrebare în speranța că cineva ... Mario alexandru Mario alexandru Bună ziua,vin și eu cu o întrebare în speranța că cineva mă poate ajuta dintre dvs.Matusa mea are un spatiu comercial de 20 ani închiriat,i a expirat ... (vezi toată discuția)