avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... chirie spatiu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

chirie spatiu

Buna ziua.Am un spatiu inchiriat pentru o mica afacere. De mai bine de patru luni sunt in urma cu chiria pe acest spatiu. In functie de vanzari (care nu prea merg in ultimul timp) am mai platit cate putin dar nu am acoperit datoriile.Nu sunt de rea credinta dar chiar nu am de unde plati. Am vrut sa negociez cu proprietarul spatiului sa retina garantia care am depus-o la inceput si care ar acoperi chiria pe 2 luni.Dar acesta nu e de acord pana nu achit restantele si ma ameninta ca ma da in judecata daca nu platesc in 48 de ore. Momentan chiar nu am de unde sa platesc avand doi copii in intretinere si sotul bolnav.As vrea sa stiu daca exista o cale sa pot sa esalonez sau sa-mi iau un angajament ca voi plati pana la un termen viitor( macar o luna, nu 2 zile) chiar acceptand sa platesc si penalitati(dobanda).Daca ajung la tribunal as putea cere acest lucru.? E posibil?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: amelia_29 , utilizator 16:56, 15 Iunie 2011
Este posibil orice.Cel mai bine ar fi sa faceti un act adiţional la contract sau o tranzacţie cu proprietaru. Dacă este de acord că veţi plăti şi penalităţi nu ştiu ce l-ar împiedica să facă acest lucru. Dcaă ajungeţi la instanţă veţi plăti şi cheltuieli de judecată,. Eu zic să-i faceţi ceva scris în acest sens şi să o trimiteţi prin poştă cu aviz de primire. Ar fi o probă prin care să răsturnaţi susţinerea relei credinţe.
Ar fi bine să discutaţi şi cu un avocat să-i arătaţi contractul.
Succes.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Esalonare plata restantieri ganya ganya Ce trebuie sa faca un restantier care doreste sa achite suma totala, dar nu-si permite sa plateasca toata suma restanta intr-o singura transa? Poate cere la ... (vezi toată discuția)
Intreruperea execuarii silite madalina bobeica madalina bobeica Buna ziua, Ne aflam in situatia in care am fost executati silit pentru ca nu am platit chiria aferenta spatiului pe care l-am folosit. Creditoarea ne-a dat ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara alexa256 alexa256 buna ziua ! Am fost dat in judecata pentru neplata pensiei alimentare de catre fosta soacra in calitate de curator. zilele acestea am a doua infatisare in ... (vezi toată discuția)