avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bună ziua,vin și eu cu o întrebare în speranța ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bună ziua,vin și eu cu o întrebare în speranța că cineva ...

Bună ziua,vin și eu cu o întrebare în speranța că cineva mă poate ajuta dintre dvs.Matusa mea are un spatiu comercial de 20 ani închiriat,i a expirat contractul anterior,ea in acest spatiu închiriat a închiriat și 3 containere,pe vremea când totul mergea bine.ea acum numai are nevoie de acele 3 containere,exista varianta sa nu poată fi obligată să le re-inchirieze din punct de vedere legal? Cei de la care a închiriat spațiul vrea în continuare sa preia contractul pe un an de zile cu tot cu containere,le a explicat că ea le plătește lunar fara sa mai aibă nevoie de ele, efectiv nu are ce sa mai facă cu ele,le ar platii degeaba,dar ei nu vor să audă de așa ceva.Ce este de făcut? Va mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 11:31, 22 Ianuarie 2025
Buna ziua

Conditiile din contractul de inchiriere reprezinta vointa partilor.

Legal, daca vorbim de un contract nou sau prelungirea unui contract expirat, nici matusa dvs nu poate fi obligata sa inchirieze acele containere, dar nici locatorul nu poate fi obligat sa inchirieze spatiul fara acele containere.

Mai departe tine de negocierea dintre parti. Poate ajung la un compromis ca matusa inchirieze de exemplu numai 1 container.

In cele din urma daca nici una dintra parti nu vrea/poate sa faca vreo concesie, contractul nu se mai reinnoieste si atunci matusa dvs isi muta afacerea in alt spatiu iar cei care detin spatiu raman sa caute un chirias dispus sa inchirieze si cele 3 containere...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie chirias,persoana juridica sunmen28 sunmen28 Concret. La data \"x\" inchiriez un spatiu de la o persoana juridica,pt desfasurarea unei activitati comerciale,pe o perioada de 1 an. Dupa expirarea acestui ... (vezi toată discuția)
Fara drept de subconcesionare K_Man K_Man Buna ziua, Inchiriez un spatiu in Pta Agroalimentara. Am declarat punctul de lucru si am obtinut toate avizele. Dupa 1 an expira contractul si depun actele de ... (vezi toată discuția)
O sc poate subinchiria un bun inchiriat de la o alta sc marian1101 marian1101 Daca o societate inchirieaza un bun(un container) de la o alta societate,prima SC poate subinchiria acest bun altei SC? Trebuie un cod Caen ? Pot factura ... (vezi toată discuția)