Bună ziua,vin și eu cu o întrebare în speranța că cineva mă poate ajuta dintre dvs.Matusa mea are un spatiu comercial de 20 ani închiriat,i a expirat contractul anterior,ea in acest spatiu închiriat a închiriat și 3 containere,pe vremea când totul mergea bine.ea acum numai are nevoie de acele 3 containere,exista varianta sa nu poată fi obligată să le re-inchirieze din punct de vedere legal? Cei de la care a închiriat spațiul vrea în continuare sa preia contractul pe un an de zile cu tot cu containere,le a explicat că ea le plătește lunar fara sa mai aibă nevoie de ele, efectiv nu are ce sa mai facă cu ele,le ar platii degeaba,dar ei nu vor să audă de așa ceva.Ce este de făcut? Va mulțumesc anticipat
Conditiile din contractul de inchiriere reprezinta vointa partilor.
Legal, daca vorbim de un contract nou sau prelungirea unui contract expirat, nici matusa dvs nu poate fi obligata sa inchirieze acele containere, dar nici locatorul nu poate fi obligat sa inchirieze spatiul fara acele containere.
Mai departe tine de negocierea dintre parti. Poate ajung la un compromis ca matusa inchirieze de exemplu numai 1 container.
In cele din urma daca nici una dintra parti nu vrea/poate sa faca vreo concesie, contractul nu se mai reinnoieste si atunci matusa dvs isi muta afacerea in alt spatiu iar cei care detin spatiu raman sa caute un chirias dispus sa inchirieze si cele 3 containere...