La un ordin de plată primit de la ANAF aveam de plătit 756 lei pentru CAS. Acum am primit un ordin de plată cu CAS recalculat, dar nu mai am de plătit 756, ci 630 lei. Problema e că deja le-am făcut plata de 756 lei, online, acum 1 săptămână.
Faceti cerere de restituire a diferentei, pe care o depuneti cu nr.de inregistrare/ data la registratura ANAF teritoriala. Veti primi prin posta un ordin de plata cu care incasati diferenta de la trezorerie.
Ma gandesc ca ati platit 31,3% la un venit de 2415 lei si pentru ca a scazut CAS cu 5 procente s-a folosit procentul 26,3%. Mie mi-a iesit 635 lei dar asta nu conteaza prea mult. Daca veti plati si la anul ati putea sa platiti mai putin cu diferenta platita in plus fara sa va mai restituie ANAF nimic. Nu stiu daca va ajuta dar ar putea fi o varianta la situatia dvs.
Mai nou restituirea sumelor platite in plus, ca si comensarea se realizeaza numai in baza cererii inregistrate si aprobate.
Motivul invocat de ANAF - au fost nemultumiri multe din partea contribuabililor si nu mai compensam din proprie initiativa.
Si eu consider ca veti plati mai putin in viitor si nu veti primi banii inapoi. In plus, nu are rost sa cereti banii daca tot aveti de plata. Oricum, sunt bani care nu se pierd.