In 2022 am avut un PFA pentru 6 luni de zile si am apelat la o firma de contabilitate pentru tot ce tine de acest aspect.
Ei au completat pentru mine declaratia unica dupa care eu am platit sumele mentionate.
La ceva timp firma de contabilitate a revenit catre mine cu o noua declaratie unica spunandu-mi ca au fost niste greseli de calcul si ca ar trebui sa depun o cerere la ANAF pentru recuperarea sumelor platite in plus.
Diferentele pare sa vina din modul de calcul al impozitului si din faptul ca am platit CAS pentru 12 luni in loc sa platesc doar pentru 6.
In urma depunerii cererii catre ANAF mi s-a restituit diferenta pentru impozit (aproximativ 300 lei) insa nu si diferenta la CAS (din pacate mai substantiala, aproape 4000 lei).
Ma poate sfatui cineva care sunt pasii pe care as putea sa ii fac pentru a recupera suma platita in plus la CAS?
Posibil sa vi se restituie separat suma platita in plus la CAS, in baza unui alt document emis de ANAF. Ar trebui sa va interesati la ANAF. Restituirea se face tot prin Trezoreria statului.