avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt insarcinata si vor sa ma dea afara, va rog sa ma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt insarcinata si vor sa ma dea afara, va rog sa ma ajutati

buna ziua , sunt angajata de 1 an de zile la o firma cu mai multe magazine de 5 luni am ramas gravida eu am anuntat la firma dar nu si in scris avand incredere in sefa mea , pe parcusul anului am avut concediu de odihna doar 3 zile si cateva ore de invoire cu 5 saptamani in urma am anuntat verbal ca am nevoie de concediu pe 2 zile am facut si in scris o cerere fara a se aproba si spunandu-mi sa imi dau demisia ceea ce nu am acceptat . Mi s-a spus sa imi iau sursa de incalzire acasa si sa stau la o temperatura scazuta mai ales ca ridicam si saci de 20 de kg zilnic mi-au mai spus ca voi sta intr-un stres . Mi-am luat concediu medical pentru ca ma durea burta prea rau si mi s-a dat si risc de sarcina am anuntat prin mesaj ca intru in concediu medical , am luat concediu medical si riscu de sarcina am trimis prin posta si cererea ca sunt gravida si concediu dar le-au refuzat am anuntat si prin mail cu acte doveditoare sa prezentat si sotu cu martor si actele la firma si iau spus ca firma a inchis .Mi s-a cerut de la firma o adeverita ca sunt apta de munca in urma cu 2 saptamani am adus iar in ea scria ca sunt si insarcinata in 5 luni este singura dovada pe care o am in scris catre firma ca sunt gravida. Am mai trimis concediu si toate actele dar tot le refuzat am anuntat tot prin mail fara raspuns , am facut si plangere la ITM dar nu cred ca vor putea rezolva ceva in afara de o simpla amenda...pe parcusul zilei de astazi am primis un plic de la firma iar in plic se afla doar niste coli albe pur si simplu albe coli din acelea de factura . La toate actele am copii.Ce am de facut mai departe?va rog sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:35, 30 Decembrie 2014
Daca nici in urma sesizarilor nu se rezolva problema dvs, atunci ultima solutie este actiunea in instanta impotriva acelui angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii poti concedia o femeie insarcinata in luna a v- a? victor22 victor22 Salutare, Intrebarea mea este urmatoarea: In ce conditii poti concedia o femeie insarcinata in luna a V- a? Intreb acest lucru deoarece sora mea a fost ... (vezi toată discuția)
Concediul medical la o gravida gabriella89 gabriella89 Buna ziua.sunt angajata unei firme de 2 ani de zile.de un an platesc cu seful meu la cartea de munca jumate eu si cealalta jumatate el.acum eu sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)
Acordarea concediului de risc maternal in cadrul unei firme care urmeaza sa-si inchida activitatea alinutza15 alinutza15 buna ziua, am nevoie de suportul dumneavoastra, Firma unde sunt angajat urmeaza sa-si inchida activitatea in maxim 6 luni conform celor communicate de ... (vezi toată discuția)