avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reclamatie trimisa pe email la OPC in care am scris o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reclamatie trimisa pe email la OPC in care am scris o identitate falsa ptr a ma apara de parati

Buna ziua
Va rog mult sa ma ajutati. Nu mai pot dormi noaptea, desi nu sunt vinovat de ceva anume ci am fost doar victima.
Situatia este urmatoarea.
Am depus la OPC pe siteul OPC o reclamatie online in formular online in care am povestit ce mi s-a intamplat la o anumita data. Intamplarea este urmatoarea: Am fost acostat si jignit de 2 agenti de paza si asta fara motiv. Am fost si usor agresat de acestia si lovit cu piciorul peste piciorul meu. Doar atat. Totul fara motiv si a fost abuz clar din partea agentilor de paza intrucat eu imi vedeam de drum si de convorbirea telefonica. A fost un abuz,
Problema este ca cei de la OPC au trimis Reclamatia scrisa online de mine la Politia Iasi - oras unde s-a intamplat sa fiu victima celor 2 golani agenti de paza, si, cel mai important este faptul ca, pentru a ma proteja, am declarat un nume fals si nu pe al meu, pentru ca firma de paza sa nu-mi afle numele adevarat si adresa si sa nu se razbune pe mine.
Intre timp am fost sunat de la Politie si am spus ca nu mai sunt suparat si ca vreau sa retrag plangerea facuta. Nu mi-am declarat inca la telefon sau online numele adevarat.
Intrebarea mea este: Ce sa fac pentru a imi retrage plangerea? Este ceva rau ca nu am declarat numele adevarat? Pot retrage plangerea prin telefon fara sa mai declar numele adevarat? Asta pentru ca am auzit ca legea ar pedepsi anume chestii legate de asta. REPET: NU AM DECLARAT NUMELE DE FRICA FATA DE FIRMA DE PAZA. Plangerea a fost scris doar online pe site dar a fost trimisa catre Politie de catre OPC fiind vorba de o usoara agresiune asupra mea.
RESTUL DECLARATIEI CONTINE DOAR ADEVARUL DESPRE CELE INTAMPLATE.

Va rog dati-mi un sfat e urgent. Mentionez ca am destule probleme pe cap, eu fiind un familist si un om serios.
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Psihosex , utilizator 18:37, 20 Septembrie 2021
Nu vad de ce faci un caz atat de mare din chestia asta, doar daca faptele nu stau chiar asa cum le-ai insiruit.Inteleg ca in reclamatia catre OPC ai dat un nume fals dar...numarul de telefon corect(nu prea subtil).
1. nu cred ca ai ce pati din cauza nedeclararii identitatii reale
2. nu cred ca poti retrage plangerea telefonic
Retragerea plangerii trebuie facuta tot in scris asa cum a fost facuta si reclamatia.

Reclamatia a fost inregistrata la politie si aceasta trebuie rezolvata altfel le ramane "pe cap" politistilor.

In cazul infractiunilor se intocmeste dosar penal iar agresiunea este o infractiune.

Acum mai poate interveni si altceva, falsul in declaratii de care puteti fi invinovatit, astfel puteti primi o amenda.

Art. 326
Falsul în declaraţii
Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Daca nu veti raspunde solicitatii politiei este posibil ca politia sa faca investigatii mai amanuntite si sa va afle adresa si numele adevarat, asta in cazul in care aveti numarul de telefon pe abonament sau este inregistrata cartela pre-pay la operatorul de telefonie (in ambele cazuri trebuie sa existe un ordin judecatoresc ptr dezvaluirea identitatii). Exista si posibilitatea ca politia sa o lase "moarta".

Daca va mai contacteaza cineva de la politie incercati sa explicati situatia si sa declarati ca renuntati la reclamatie dar este greu de crezut ca vor accepta aceasta posibilitate daca nu veti face in scris.

Cred ca cel mai simplu este sa mergeti la politie, dati o declaratie in care descrieti ce s-a intamplat si motivul ptr care nu v-ati declinat identitatea adevarata si faptul ca renuntati la reclamatie.
Nu stiu daca va mai citi cineva acum, dar trebuie sa inteleaga toata lumea ca acesti indivizi care se angajeaza ca "paznici", de cele mai multe ori au si 8, si 10 sau maxim 12 clase, si sunt angajati preponderent daca nu au cazier, dar structural, sunt oameni f simpli si pot deveni foarte usor maxim de violenti, de aceea eu il inteleg foarte bine pe dl Familist!
Am decis sa scriu, pt ca anul trecut la noi, nu stiu motivul, 2 astfel de paznici au iesit din magazin, au fugit dupa un om si l-au injunghiat morta !!!
Cumparati-va spray cu piper, Legal, sa va puteti apara de astfel de specimene!!
Ultima modificare: Luni, 20 Septembrie 2021
Psihosex, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict cu un functionar anaf . am fost sa depun o declaratie ... mipot mipot Conflict cu un functionar anaf . Am fost sa depun o declaratie de venit anticipat pentru o persoana fizica autorizata recent constituita . M-am prezentat in ... (vezi toată discuția)
Reclamatie abuziva opc ally123 ally123 Detin un PFA pe care functioneaza un magazin online. O persoana rau intentionata a depus o reclamatie la OPC cum ca ar fi comandat de pe site un produs, pe ... (vezi toată discuția)
Situatie ridicola creata intre mine, agentul unei firme de paza, un patron de magazin si politie r0nni3 r0nni3 Buna, sper sa ma poata sfatui cineva cum sa procedez mai departe intr-o situatie creata din nimic, dar nu neaparat ridicola, data fiind starea de fapt a ... (vezi toată discuția)