Conflict cu un functionar anaf .
Am fost sa depun o declaratie de venit anticipat pentru o persoana fizica autorizata recent constituita . M-am prezentat in doua zile consecutive la acelasi ghiseu.
In prima zi am nimerit gresit ghiseul si functionara respectiva mi -a vorbit pe un tot ridicat, rastit ca de ce nu selectez correct ghiseul cand iau bonul de ordine. Am mers la ghiseul corect unde am fost consiliata referitor la sumele declarate.
A doua zi am revenit la primul ghiseu unde, pe fondul unei alte greseli legate de completarea declaratiei, nesesizata de cealalta functionara, mi - a vorbit iar pe acelasi ton ridicat si critic.
Mi-am iesit din fire si i-am spus ca asa m-a “ frecat” si cu o zi inainte. De aici respectiva s-a enercat si mai tare si a continuat sa ma certe. I-am spus ca pot face si eu reclamatie.
Am revenit din nou la functionara cu declaratia corectata. M-a intrebat daca sunt de la un cabinet de contabilitate si i-am raspuns ca nu sunt.Desi am un cabinet amarat. Am intrebat-o care este numele ei si a refuzat sa imi raspunda.
In acest timp paznicul institutiei a stat langa mine si mi-a cerut buletinul. Paznicul mi-a relatat ca intre timp functionara respectiva a facut o reclamatie catre paza in care a afirmat ca am jignit-o, ca am facut-o proasta (fals) . S-a interesat intre timp la colegele ei , la care ghiseu am fost cu o zi inainte. Paznicul a spus ca are si un martor.
Am solicitat sa fac o declaratie scrisa catre paznic.
Paznicul, la randul lui mi-a tot pus intrebari , legate de:
- motivul pentru care m-am perindat pe la mai multe ghisee in acea zi ( ceea ce ma face sa cred ca a urmarit inregistrarea video) ,
-pentru cine depun declaratia de venit ,
- daca lucrez undeva ( nu mai sunt salariat)
- cu ce ma intretin daca nu lucrez nicaieri.
Am un cabinet de contabilitate dar activitatea este nesemnificativa si nu am contract cu persoana la care am depus declaratia.
In declaratia facuta catre corpul de paza, printre altele am solicitat unei "comisii de disciplina "sa evalueze abilitatile de lucru cu publicul a functionarei respective si deasemena am mai mentionat ca nu am reusit sa aflu care este numele ei. Nu cred ca aceasta declaratie va fi inregistrata undeva deoarece paznicul m-a lasat sa plec fara amenda.
Totusi , pentru ca m-a surprins foarte tare cum a incercat functionara sa isi construiasca apararea ( prin martori falsi si declaratii mincinoase , vizionand inregistrari, prin apelarea la paza ca sa imi afle identitatea , as vrea o parere legat de cum as putea sa ma apar in cazul in care functionarul va continua sa ma sicaneze pe diverse cai ( ex: control ordonat pe cabinetul de contabilitate) sau o eventuala acuzatie de jignire. La ce as putea sa ma astept ?
NU veti putea primi un raspuns clar, sunt prea multe ipoteze posibile viitoare a se intampla (da, stiu, tautologie pura), incat nici nu are sens sa emitem pareri. De la caz la caz, veti actiona in consecinta, in functie de situatie si de ce urmeaza sa vi se intampla in viitor (da, stiu, redundanta pura).
Mi-a spus ca ar putea sa imi dea amenda. M-am gandit ca un document scris cu relatarea punctului meu de vedere este mai putin interpretabila decat o declaratie verbala. Ce s-ar putea intampla? Sunt atat de multe variante?