avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inregistrare / transformare Persoana Fizica Autorizata ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inregistrare / transformare Persoana Fizica Autorizata (taxe, etc)

salut, pt a trebuit sa-mi suspend activitatea societatii mele (din pricina impozitului forfetar evident), as vrea sa ma transforma in persoana fizica autorizata. Am inteles ca PFA nu platesc decat 16% la stat + 6% pentru medici, si nu se aplica impozitul forfetar. Nu sunt atatea declaratii de depus, nu atatea bilanturi, ci doar o data pe an. Ma poate ajuta cineva cu niste informatii, se poate sa ma transform din SRL in PFA, sau nu? Ce trebuie sa fac, ce documente trebuie completate la registrul comertului, cat dureaza, cati bani, etc.

Va multumes frumos pentru orice ajutor.
Cel mai recent răspuns: me_suzy , utilizator 15:16, 5 Iunie 2009
Nu se poate transforma un srl in pfa. Puteti, insa , sa faceti pfa cu activitate in paralel cu a srl-ului suspendat . Trebuie sa luati in calcul ca nu puteti avea angajati pe pfa decit persoane cu alta pregatire decit cea pentru care faceti pfa-ul. Adica , daca faceti pfa pe comert , nu puteti angaja vinzatoare , ci secretara, contabil, muncitor necalificat etc. La registru e un formular , [ link extern ] .
multumesc pentru raspunsul rapid.

Imi puteti spune, daca stiti, cat costa tot, si cat timp dureaza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tramsformare srl in pf mihaela_982 mihaela_982 Am un SRl si un magazin mixt, pot sa transform SRl -ul in PF. Si daca da , stie cineva cam cat costă? Si daca exista diferente intre PF si PFA ? multumesc! (vezi toată discuția)
Impozitul forfetar ccandrici ccandrici Buna ziua.Sunt asociat unic la un SRL. In ultimii ani nu am mai avut activitate fara sa declar acest lucru catre Registrul Comertului. Care este cea mai rapida ... (vezi toată discuția)
Societate fara activitate - impozit forfetar narcisa07 narcisa07 Am si eu o intrebare: am o societate (SRL) care de 3 ani nu are activitate dar nu am declarat-o suspendata, sunt asociat cu 10% si administarator, i-am depus ... (vezi toată discuția)