avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozitul forfetar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozitul forfetar

Buna ziua.Sunt asociat unic la un SRL. In ultimii ani nu am mai avut activitate fara sa declar acest lucru catre Registrul Comertului. Care este cea mai rapida si ieftina posibilitate de a scapa de acest impozit forfetar?
1.PFA-urile nu platesc acest impozit? Si daca nu, cum se poate trece un SRL pe PFA?
2.Daca suspend activitatea pe o anumita perioada nu se mai plateste acest impozit? Ce trebuie facut pentru aceasta?
3.Mai exista vreo posibilitate de a nu plati acest impozit avand in vedere ca de cativa ani am o societate doar pe hartie?
Va multumesc. ccandrici
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 11:28, 21 Aprilie 2009
Deocamdata nu este clar cum vor fi impozitate societatile cu activitatea suspendata.Dar din cele spuse de guvernanti se pare ca nu vor fi obligate sa plateasca impozitul forfetar.
Vorbim de firmele suspendate nu fara activitate.
SRL-ul nu se poate transforma in pfa.Puteti sa va faceti pfa, desi nu cred ca vor scapa nici ele de "surprize"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare / transformare persoana fizica autorizata (taxe, etc) me_suzy me_suzy salut, pt a trebuit sa-mi suspend activitatea societatii mele (din pricina impozitului forfetar evident), as vrea sa ma transforma in persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Detin o srl si merge greu pot s-o transform in if? marcelt marcelt detin un srl si vreau sal transform in inteprindere familiara si cer sfatul dumneavoastra. am taxa forfetara si tva si cu ce ma ocup eu nu fac fata cu ... (vezi toată discuția)
Impozitul forfetar sanda37 sanda37 Daca suspend activitatea societatii pe 3 ani mai plates impozit forfetar? II si pfa-urile platesc impozitul forfetar? Ce fac cu marfa care o am in magazin ... (vezi toată discuția)