avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modalitatea de plata a intretinerii, in cazul in care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modalitatea de plata a intretinerii, in cazul in care eu nu mai locuiesc in acea locuinta

Am un imobil in Constanta si problema mea este ca de putin timp, administratorul de bloc vrea sa fiu eu prezenta ca sa platesc intretinerea. Asta pentru ca in urma cu 2 luni i-am facut o plangere - pe buna dreptate - la Primarie, deoarece imi punea mc in plus, acolo nemailocuind nimeni de cateva luni. I-am tot spus adm ca nu am consum, insa ea inventa precum ca vecinii au auzit persoane la mine in apartament. In fine, din registrele alea ale administratoarei nu am inteles nimic, si nici sotul meu. In plus de asta eram jignita, amenintata... Am dat banii de intretinere unei vecine, pt ca noi stam la Bucuresti si vecina mi-a zis ca ii refuza banii si ca vrea sa vin personal la ea. Daca nu achit, lunile urmatoare mi se adauga penalitati. Asadar, invatati-ma cum sa procedez cu aceasta femeie nebuna care abuzeaza de functia ei.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:07, 5 Ianuarie 2015
Faceti o imputernicire pe numele persoanei care plateste si atunci administratorul nu va avea nici un motiv de a va refuza. Daca va refuza in continuare, ii trimiteti printr-un cabinet de avocat o notificare cum ca va incalca drepturile, savarseste un abuz in serviciu prin care vi se creaza un prejudiciu patrimonial. Deci vorbiti prin hartii.
Oricum ar fi, nu are dreptul sa refuze incasarea banilor. S-ar putea sa vrea sa va intinda o cursa: ati patit personal, inseamna ca locuiti acolo.
O solutie ar fi trimiterea prin mandat postal. Alta solutie, este sa-i depuneti in contul Asociatiei, deschis la CEC. Daca aflati numarul de cont, puteti sa-i depuneti ulterior si in Bucuresti. Ambele variante au si cite un comision, dar si dovada platii facute.
Contul asociatiei poate fi deschis si la alta banca, nu numai la CEC.

@DianaLL
Vorbiti si cu presedintele asociatiei de proprietari pentru ca este vorba de probleme de principiu. Nu locuiti acolo, nu ati declarat persoane care sa locuiasca acolo si totusi administratora va pune consum de apa. Dar va considera la intretinere si ca fiind prezenta 1,2 persoane?
Al doilea principiu este acela ca in prezent peste tot se pot face plati prin banca sau cel mai rau prin mandat postal, nu numai personal. Pretentia administratorei de a veni sa platiti personal este abuziva din cale-afara. O puteti reclama la primarie la compartimentul de Relatii cu asociatiile de proprietari.
Primul caruia trebuia sa-i adresati reclamatie era presedintele blocului ...
Va multumesc pentru sfat ! Asa o sa fac, desi ma indoiesc ca va tine cont de acea hartie. Credeti-ma, este o femeie cu probleme grave de comportament. Cand am vrut sa platim pt luna octombrie - eram cu sotul meu - aceasta administratoare si-a incrucisat mainile peste registre si a zis ca ea nu vrea sa ne incaseze banii. O spunea zambindu-ne in fata ! Si eu si sotul meu am ramas stupefiat. Presedintele de bloc era de fata si nu a reactionat in nici un fel. Si am plecat amandoi, pentru ca am considerat ca cu nebunii nu tb sa te pui. Ce-am fi putut face ? Sa chemam politia ?? Apoi am rugat vecina si precum v-am mai spus, a refuzat-o si pe ea de 2 ori... Noroc cu acest forum ca aflu cum pot plati pentru ca din departamentul acela de la primarie, nu am aflat ca pot plati si prin banca. In fine, e frustrant.

Normal ca am patit-o si o patesc personal. Precum am spus, nu locuiesc acolo !! Am insistat sa vina si sa se citeasca contoarele. Intr-un final in noiembrie presedintele de bloc a venit si a citit contoarele si volumele de apa sunt aceleasi din iulie 2014 !! Uneori mai vin prietenii mei acolo, dar intotdeauna m-au sunat si mi-au dat consumul exact de apa, si precum am spus am fost si noi acolo si am controlat apometrele.

Multumesc!

Domnului cu ID-ul "amvirdan"
N-am stiut ca presedintelui tb sa-i adresez reclamatia ! Dansul era de fata cand noi am vrut sa platim si adm nu a vrut sa ne incaseze banii. Cred ca ma repet incercand sa raspund tuturor. Oricum, va multumesc mult!
Ultima modificare: Vineri, 2 Ianuarie 2015
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Acuzatie nefondata furt de apa calda claudi72 claudi72 Detin un apartamet in care se locuieste rar, adica din 2006 pana in 2012 nu a locuit nimeni, in 2012 s-a locuit 5 luni, iar din sept.2015 pana in prezent ... (vezi toată discuția)
Citirea apometrelor si contoarelor de caldura mi400ki mi400ki Buna ziua Am si eu o dilema. [b]De cate ori pe luna are voie administratorul sa intre la mine in casa sa citeasca apometrele si contoarele de caldura?[/b] ... (vezi toată discuția)
Cati litri de apa are voie sa puna asociatia de proprietari in plus fata de consumul real al unui apartament alimacri49 alimacri49 Buna ziua, Asociatia noastra de proprietari pune lunar in plus fata de consumul real al unui ap. cate 500 l de apa/persoana si nu pe ap. Pt.luna dec. a pus ... (vezi toată discuția)