In 03.12.07 prin un antecontract de de construire si vanzare -cumpare am platit suma de 40000 euro pt un ap in faza de proiect cu finalizare in 01.08.08.................este tot in faza de proiect si azi am primit prin posta o scrisoare de la banca( banca de la care cel care am ''cumparat'' ap in faza de proiect are o ipoteca) o notificare privind cesionarea drepturilor de creata..urmand ca eu in baza art 1393 cod civil si art 85 din legea nr 99/1999 suma pe care o am de platit ( suma pe care ar trebuie sa o platesc la predarea ap) sa o virez int-un cont bancar al unuia dintre propietari cu care am facut antecontactul.......................
va rog mult sa ma ajutati..urmand ca maine sa ma intanesc cu individul!
Va multumesc anticipat!
Dezvoltatorul a cesionat in favoarea bancii incasarile din vanzare apartamentelor si mai mult ca sigur creditul acordat de banca este garantat si cu gaj pe conturile societatii (inclusiv contul din notificare). Ca urmare a cesiunii ati fost notificat (dvs fiind debitor cedat) urmand ca plata sa se faca in contul indicat in notificare, cont ce a fost gajat in favoarea bancii (este un cont colector al incasarilor din vanzari).
Notificarea de cesiune la care faceti referire nu face decat sa va anunte care este contul in care dvs. veti achita diferenta de pret
Parerea mea este ca nu aveti de ce sa va faceti probleme. Plata o veti face in termenii si conditiile din antecontract (adica la predarea apartamentului). Trebuie doar sa va asigurati ca diferenta de pret se achita in contul din notificare (cesiunea va este opozabila ca urmare a notificarii).