avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Folosire vouchere de vacanta
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Folosire vouchere de vacanta

Buna ziua, Am nelamuriri cu privire la voucherele de vacanta: angajatul plateste sau nu impozit pe ele, se pot folosi si pentru transport si masa sau doar pentru cazare. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 2 Ianuarie 2015
pericle2008, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:01, 2 Ianuarie 2015
Legea nr. 94/2014 abroga dispozitiile potrivit carora angajatorii pot acorda tichete de vacanta numai in cazul in care in anul fiscal anterior au obtinut profit sau venit, dupa caz.

In acelasi timp, voucherele de vacanta vor fi deductibile doar la calculul impozitului pe profit, in limita a sase salarii de baza minime brute pe tara pentru fiecare angajat, pe un an calendaristic.

Conform dispozitiilor legale in vigoare, angajatii vor putea achizitiona cu voucherele de vacanta pachete turistice, de la unitati turistice autorizate de Autoritatea Nationala pentru Turism.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vouchere vacanta si cheltuieli de transport pentru salariati ASL ASL Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele doua intrebari: 1)care este regimul fiscal al voucherelor de vacanta? sunt sau nu sunt deductibile fiscal? 2) in ce ... (vezi toată discuția)
Vouchere de vacan?ã bugetari remuspr remuspr Conform legii nr. 94 /2014 instituțiile publice , indiferent de modul de finanțare , pot acorda vouchere de vacanță , în limita sumelor ... (vezi toată discuția)
Voucherul de vacanta Burlacudan Burlacudan O informatie .Toate societatile sunt obligate sa asigure aceste voucherul de vacanta salariatilor.? sau fiecare societate face legea interna cum vrea ... (vezi toată discuția)