avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vouchere vacanta si cheltuieli de transport pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vouchere vacanta si cheltuieli de transport pentru salariati

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele doua intrebari: 1)care este regimul fiscal al voucherelor de vacanta? sunt sau nu sunt deductibile fiscal? 2) in ce conditii se acopera cheltuielile de transport ale salariatilor pana si de la locul de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 15 Mai 2017
Sumele corespunzătoare voucherelor de vacanţă acordate de către angajator sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, în limita a 6 salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată pentru fiecare angajat, pe un an calendaristic.

Nu se cuprind în baza de impozitare lunară a contribuțiilor sociale obligatorii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Voucher vacanta surya_devi surya_devi buna ziua. lucrez la o policlinica privata si ma intereseaza daca valoarea voucherelor este decontata ulterior de la bugetul de stat angajatorului. in alte ... (vezi toată discuția)
Folosire vouchere de vacanta pericle2008 pericle2008 Buna ziua, Am nelamuriri cu privire la voucherele de vacanta: angajatul plateste sau nu impozit pe ele, se pot folosi si pentru transport si masa sau doar ... (vezi toată discuția)
Legat de prima de vacanta olden olden legat de prima de vacanta e suficienta deciza administrator sau trebuie modificat si regulamentul intern ? [b]suma maxima e de 1050 leix 6 salarii, adica 6300 ... (vezi toată discuția)