avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... lntarziere in redactarea unei sentinte judecatoresti
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

lntarziere in redactarea unei sentinte judecatoresti

Buna ziua.
,,La multi ani va doresc in noul an 2015>>>. Intrebarea mea. Am un litigiu cu o persoana juridica , au fost parcurse etapele procesuale. A fost luata hotarirea in urma cu un an si 4 luni. Am facut 3 intrventii la instanta pentru a urgenta redactarea hotaririi, dar fara nici un efect. Cui ma pot adresa pentru a se redacta hotarirea intrucit a trecut destul timp ,cred ca judecatorul intru-un an si aproape jumatate a uitat ce s-a discutat in proces. Cine ma poate ajuta cu informatii . Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:30, 5 Ianuarie 2015
Puteți fie să formulați noi cereri de urgentare a redactării hotărârii, fie să-i faceți judecătorului o sesizare la Inspecția Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.
Gabriela Pintea a scris:

Puteți fie să formulați noi cereri de urgentare a redactării hotărârii, fie să-i faceți judecătorului o sesizare la Inspecția Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.


in aceasta situație,pentru recuperarea cheltuielilor de judecata, are vreun efect intarzierea, in sensul ca poate scurta timpul in care se pot recupera cheltuielile?
In cazul castigarii și a recursului l, de când decurge termenul de recuperare a cheltuielilor, pentru judecata și respectiv pentru recurs sau se ia in considerare numai recursul, când devine sentinta definitivă? Care este termenul legal de recuperare a cheltuielilor?

1. Întâi de toate o să vă rog ca, pe viitor, să nu mai scrieți întrebările dvs. în alte topicuri. Primul motiv este acela că îl văduviți pe inițiatorul topicului de alte răspunsuri care să îi rezolve problema, ceea ce nu este corect, iar în al doilea rând pentru că așa prevede regulamentul de postare în Forum.
3.1. Înainte de a deschide un topic nou, este recomandat sa urmezi etapele descrise în continuare:
(...)
- daca ai cautat si nu ai gasit raspunsul la intrebarea ta, deschide un topic nou - nu posta intr-unul deschis de altcineva, intrebarea ta va fi stearsa pentru ca nu are legatura cu ce intrebarea initiatorului subiectului.


2. Redactarea cu întârziere a unei hotărâri judecătorești nu are relevanță. Cheltuielile de judecată obținute într-un litigiu pot fi recuperate prin punerea în executare a hotărârii/hotărârilor prin care au fost acordate. Executarea silită se poate efectua numai în temeiul unui titlu executoriu, iar titlurile executorii sunt, de principiu, cele enumerate la art. 632, alin. (2) Cod procedură civilă (vedeți art. 632 - art. 640 Cod procedură civilă). Termenul în care se poate obține executarea silită a hotărârii/hotărârilor judecătorești este de 3 ani și începe să curgă de la data rămânerii ei/lor definitivă/definitive (art. 705 Cod procedură civilă).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silită penalități Ikymar Ikymar În urma unei executări silite a unor drepturi salariale de la o instituție publică, am obținut în instanță penalități de 0,5% pentru fiecare zi de ... (vezi toată discuția)
Cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti ContSters247399 ContSters247399 am si eu o intrebare. de cate ori se pot face cereri de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti?? am facut o cerere deja si astept si nu a venit ... (vezi toată discuția)
Inca nu am primit hotararea instantei desi au trecut 3 luni de la pronuntare miliuta miliuta Au trecut mai bine de trei luni si inca nu am primit Hotarirarea definitiva si irevocabila de divort .Raspunsul invocat de de avocat este ca ,inca nu a fost ... (vezi toată discuția)