avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea As dori schimbarea OG34/2009
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

As dori schimbarea OG34/2009

Cred ca toata lumea ar dori sa schimbe aceasta OG, care contravine multor principii care stau la baza existentei unei societati comerciale.
In privinta forfetarului nu ar fi avut nimeni de obiectat daca nu invoca sursa de impozitare CA a anului precedent.
In privinta combustibilului legea prevede unele exceptii in ce priveste obiectul de activitate al firmei, dar restul obiectelor de activitate ar trebui sa moara, sau ar fi obligate sa isi parcheze propriile masini pe dreapta si sa contracteze serviciile de transport de la firmele carora le sunt recunoscute de catre stat aceste deductibilitati?
Cu alte cuvinte eu inteleg ca statul ma impiedica sa imi desfasor activitatea pe care mi-am propus-o.
Sunt sanse sa schimbam ceva? Suntem neputinciosi, dar suntem multi! Ne poate oferi cineva solutii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:29, 27 Iunie 2009
Se lupta deja, multi..:)
Pe data de 12 mai 2009, Revista economică FINANCIARUL, prin intermediul societăţii-editor, a chemat în judecată Guvernul României şi a solicitat instanţei (Curtea de Apel Iaşi) să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la neconstituţionalitatea articolelor 32(2) şi 40 din OUG nr.34 din 11/04/2009 cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009 şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale („impozitul forfetar”).
Totodată, FINANCIARUL a solicitat şi Instituţiei Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională din România cu privire la neconstituţionalitatea prevederilor menţionate din OUG 34/2009.

Vedeti argumentatia juridica aici:[ link extern ] /

Pe de alta parte, la intrebarile presei daca va mentine sau va renunta la impozitul minim, premierul Emil Boc a raspuns ca Guvernul va evalua impactul impozitului minim asupra firmelor si va lua o decizie privind mentinerea acestuia in functie de evolutia economiei. Deci, sunt sperante!
se mai ocupa cineva, se creeaza o asociatie care sa dea in judecata..cautati cu google la petitii on-line, mieimipasa
Avocatul Poporului, a sesizat Parlamentul cu privire la introducerea impozitului pe profit minim, de la 1 mai 2009, aratand ca orice modificare a Codului fiscal intra in vigoare cu incepere din prima zi a anului urmator celui in care a fost adoptata prin lege.
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar stelian67 stelian67 Am initiat o actiune in instanta bazata pe ilegalitatea impozitului minim garantat. Exista vreo sentinta ,hotariere ... admisa ? M-ar ajuta sa invoc ... (vezi toată discuția)
Dam si noi guvernul in judecata? pentru impozit minim "forfetar" Olivia Nedelcea Olivia Nedelcea Este un avocat interesat sa dea in judecata statul pentru impozitul minim, ca urmare a impunerii duble? In 2008 fac venituri si platesc impozit pe profit. In ... (vezi toată discuția)
Legi neconstitutionale in vigoare zinca iulian zinca iulian Legea impozitului forfetar -- lege neconstitutionala . impozitul forfetar este neconstitutional , pentru ca prin constitutia romaniei se garanteaza ... (vezi toată discuția)