avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constatarea dreptului de proprietate a unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constatarea dreptului de proprietate a unui teren

Buna ziua. Am mostenit de la parinti un teren. La intocmirea certificatului de mostenitor s-a strecurat o gresala iar ca urmare am fost intabulata cu 500 mp mai putin. Notarul de stat care a intocmit certificatul de mostenitor in 1988 (eram plecata din tara) refuza sa faca rectificarea pe motiv ca nu mai face parte din raza teritoriala si ca nu mai exista arhiva. As putea incepe in Instanta o actiune in constatarea dreptului de proprietate a celor 500 mp dar cu cine sa ma judec?S-au o actiune de obligatie de a face si sa dau in judecata notarul care a facut gresala in certiuficatul de mostenitor. Va rog mult sa-mi raspundeti cum sa procedez.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 22:22, 2 Ianuarie 2015
Daca parintii dumneavoastra detineau act de proprietate si asupra acestei diferente de teren neintabulata solicitati emiterea unui certificat de mostenitor suplimentar in care sa fie inclusa si aceasta suprafata de teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare greseala in certificatul de mostenitor gaby83 gaby83 Buna ziua am urmatoarea problema, la intocmirea certificatului de mostenitor dupa bunica si parintii mei in anul 1989 notarul de stat a facut o gresala in loc ... (vezi toată discuția)
Rectificare certificat de mostenitor ergisela ergisela Va rog mult sa-mi dati un sfat in legatura cu rectificarea unui certificat de mostenitor emis in 1990 de un notar de stat. In certificat s-a trecut o suprafata ... (vezi toată discuția)
Completare/rectificare certificat de mostenitor ergisela ergisela Va rog mult sa-mi raspundeti pe cine ar trebui sa dau in judecata pentru a promova o actiune in anulare/completare sau rectificare certificat de mostenitor. Eu ... (vezi toată discuția)