avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Legislatie eliberarea in copie a unui act semnat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Legislatie eliberarea in copie a unui act semnat

Buna seara si la multi ani

As dori sa stiu care este cadrul legal, explicit articolul de lege din Constitutia Romaniei sau o alta legislatie la nivel general (nu penal sau civil) la care sa faca apel pentru a obtine eliberarea unui document semnat de mine. Mentionez ca am semnat un document de maxima importanta, document ce cuprinde 23 de pagini, care au fost semnate pagina cu pagina.

Va multumesc,
Cu stima
Ultima modificare: Vineri, 2 Ianuarie 2015
ciurli_si_burli, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:47, 4 Ianuarie 2015
Punctul doi subliniat de dvs. se refera la faptul ca doar avocatului i se permite consultarea dosarului in conditiile prezentate sau se poate face si de catre suspect sau inculpat?

Art. 83 CPP mentioneaza

b) dreptul de a consulta dosarul, în condiţiile legii

Care sunt conditiile legii?
astea de mai sus sunt condițiile legii. iar dacă citeați până la capăt, vedeați că alin. 8 vă conferă acest drept ca subiect procesual principal.
Dosarul se afla in faza de urmarire penala sau la instanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultare dosar ca inculpat scorpionul10 scorpionul10 Daca esti inculpat poti consulta personal dosarul sau doar ca avocat ai acest drept? Se poate face asta si dupa clasarea dosarului? (vezi toată discuția)
Posibilitatea studierii elementelor unui dosar penal aflat in cercetare pantelica111 pantelica111 Cum pot studia (eventual in detaliu) elementele unui dosar penal aflat in cercetare, in care sunt inculpat(citat)? Se poate si fara ajutorul avocatului? (vezi toată discuția)
Caracterul public al up nietniet nietniet Am inteles ca deja (dupa noul cod penal) UP are caracter public iar procurorii nu se vor putea ascunde dupa \\"Urmarirea penala nu are caracter public... in ... (vezi toată discuția)