avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC pt copil cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC pt copil cu handicap

Buna ziua, am un bebelus de 1 an si 3 luni, nascut cu handicap la picioare. Eu am optat inainte de a naste pt CCC de 2 ani; acum mai pot face ceva sa prelungesc cu 1 an acest CCC, si sa beneficiez de un total de 3 ani specific bebelusilor cu handicap? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: sircuanda , utilizator 13:03, 15 Ianuarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
1. - Dupa ce obtineti certificatul de handicap pentru copil faceti o cerere catre angajator pentru prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 3 ani a copilului.
- Atasati la cerere o copie dupa certificatul de handicap.

2. Cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM si o copie dupa certificatul de handicap pentru copil va prezentati la Primarie si solicitati prelungirea platii indemnizatiei pentru CCC pana la varsta de 3 ani.
Multumesc frumos pt raspunsuri! cu inca o intrebare va deranjez...banutii vor fi aceiasi care i-am luat si pana acum sau mai putin?
1. Veti primi aceeasi indenizatie pentru CCC ca si pana acum.

2. Deoarece veti beneficia de CCC pana la varsta de 3 ani atunci depinde ce indemnizatie a iesit din calcul:
- daca din calcul a iesit o indemnizate mai mare de 1.200 lei atunci ati priit numai 1.200 lei pe luna deoarece ati optat pentru CCC pana la vbarsta de 2 ani;
- daca din calcul a iesit o indemnizatie mai mare de 1.200 lei veti primi acum aceasta indemnizatie marita, dar nu mai mult de 3.400 lei, deoarece CCC pana la varsta de 3 ani este similara cu CCC pana la varsta de 1 an.
va multumesc mult!!!

Alte discuții în legătură

Prelungirea perioadei concediului de crestere copil lidiadaria lidiadaria Buna ziua, Sunt in concediu de crestere copil pana in luna august 2013. Am optat pentru varianta 1 din legea legea 111/2010 adica: Concediu crestere copil ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru copil cu handicap penesmaria penesmaria Buna dimineata! sun in CCC pana la 2 ani. Copilul meu are un grad de handicap mediu. Am fost informata ca pe baza unei cereri facute la angajator si cu o ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil gineta826 gineta826 BBuna ziua! Am o nelamurire, am optat pt concediu de creștere copil pt 2 ani de zile iar intre timp copilul a fost diagnosticat cu o problema la inima, ceea ... (vezi toată discuția)