Buna ziua, am un bebelus de 1 an si 3 luni, nascut cu handicap la picioare. Eu am optat inainte de a naste pt CCC de 2 ani; acum mai pot face ceva sa prelungesc cu 1 an acest CCC, si sa beneficiez de un total de 3 ani specific bebelusilor cu handicap? Multumesc!
1. - Dupa ce obtineti certificatul de handicap pentru copil faceti o cerere catre angajator pentru prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 3 ani a copilului.
- Atasati la cerere o copie dupa certificatul de handicap.
2. Cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM si o copie dupa certificatul de handicap pentru copil va prezentati la Primarie si solicitati prelungirea platii indemnizatiei pentru CCC pana la varsta de 3 ani.
1. Veti primi aceeasi indenizatie pentru CCC ca si pana acum.
2. Deoarece veti beneficia de CCC pana la varsta de 3 ani atunci depinde ce indemnizatie a iesit din calcul:
- daca din calcul a iesit o indemnizate mai mare de 1.200 lei atunci ati priit numai 1.200 lei pe luna deoarece ati optat pentru CCC pana la vbarsta de 2 ani;
- daca din calcul a iesit o indemnizatie mai mare de 1.200 lei veti primi acum aceasta indemnizatie marita, dar nu mai mult de 3.400 lei, deoarece CCC pana la varsta de 3 ani este similara cu CCC pana la varsta de 1 an.