avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1853 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Firma foto video
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Firma foto video

La multi ani!!!
De curand am preluat contabilitatea unei firme care se ocupa cu prestari servicii foto-video. de fapt nu prea am avut ce prelua deoarece nu a tinut nimeni contabilitatea. firma a fost infiintata in 2014 luna iunie si a avut cateva evenimente. investitia a fost destul de mare dar la sfarsit de an firma e pe profit intrebare: cum procedez cand firma va lucra doar pe profit? doar la sfarsit de an poate sa-si ia banii (profitul)?
sper ca m-am facut inteleasa. va multumesc
Cel mai recent răspuns: corina-b , utilizator 23:06, 13 Ianuarie 2015
In cursul anului profitul nu este cert, el devenind certitudine doar la incheierea exercitiului.......
Asa cum a zis si colegul mai sus, profitul este o certitudine doar la sfarsitul anului. Dupa ce se inchide anul, acesta poate fi repartizat ca si dividende, de care beneficiaza asociatii firmei respective.

Pentru a putea "scoate" bani din firma, asociatii, in masura in care particip la activitatea firmei, se pot angaja, astfel beneficiind si de asigurare de sanatate.
multumesc de raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face cu profitul de la firma? adrianau adrianau Buna!Sotul meu are o firma iar la sfarsitul exercitiului financiar a iesit pe profit ! Ce poate face cu profitul? eu i-am explicat ca il poate reinvesti. ... (vezi toată discuția)
Banii din contul firmei cheltuiti pana la ultimul leu aurelianvames aurelianvames Am cautat problema mea pe forum dar nu am gasit un raspuns sa ma lamureasca. Eu asociat unic hotarasc sa inchid firma,pe firma am avut un apartament vechi ce ... (vezi toată discuția)
Eu sunt angajata si asociata la un srl. Silvia12345 Silvia12345 Eu sunt angajata la o corporatie unde am un salariu din care mi se retine CAS si CASS. Am si un SRL unde sunt administrator si asociat unic fara activitate ... (vezi toată discuția)