avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1903 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ce pot face cu profitul de la firma?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ce pot face cu profitul de la firma?

Buna!Sotul meu are o firma iar la sfarsitul exercitiului financiar a iesit pe profit ! Ce poate face cu profitul? eu i-am explicat ca il poate reinvesti. Intrebare: exista vreo posibilitate ca profitul respectiv sa devina banii lui personali? sper ca m-am facut inteleasa..e o firma mica...un srl..
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: adrianau , utilizator 21:29, 4 Martie 2014
Buna seara,

Profitul unei companii devine al asociatilor in conditiile repartizarii ca dividende si in urma platii impozitului pe dividende in procent de 16%.

Numai bine
Da, sa repartizeze profitul la dividende, si apoi ridica dividendele.
In acelasi timp trebuie sa plateasca impozit pe dividende.
Contabila firmei, cred ca daca era intrebata ar fi stiut aceste lucruri
multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire plata impozit dividende oug 200/2008 placarifaine placarifaine va rog sa ma lamuriti in privinta aplicarii acestei ordonante. cum dovedim ca reinvestim dividendele conform legii pentru a nu plati impozitul de 16%? (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe dividende anii 2011, 2012 si 2013 Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Buna, Va cer ajutorul in rezolvarea unei spete: Un SRL obtine profit atat in anul 2011, 2012 cat si 2013. Acest profit e repartizat pe dividende. Societatea ... (vezi toată discuția)
Firma foto video corina-b corina-b La multi ani!!! De curand am preluat contabilitatea unei firme care se ocupa cu prestari servicii foto-video. de fapt nu prea am avut ce prelua deoarece nu a ... (vezi toată discuția)