avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere amanare proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere amanare proces

Buna dimineata!
Va rog sa ma lamuriti: am un proces (apel) in care sunt intimata, am primit citatia abia ieri si procesul este pe 30.06. Sincera sa fiu nu dispun de bani in acest moment pentru a angaja un avocat; pot sa trimit prin posta o cerere de amanare pentru lipsa aparare? Daca da, cu cat timp inainte de data procesului? Trebuie sa mai depun si intampinare? Trebuie sa ma prezint la proces daca trimit aceasta cerere?Mentionez ca apelul nu este in orasul meu. In caz ca nu sunt singura intimata trebuie ca si ceilalti sa depuna cerere de amanare sau e suficienta numai a mea?
De cand incepe vacanta pentru magistrati?
Va multumesc!
aveti posibilitatea de a depune la dosar cerere de amanare , cu 5 zile inainte de termen pe motivul angajarii unui aparator.
Amanarea cauzei in vederea angajarii unui aparator se incuviinteaza numai o singura data .
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Odata cu citatia trebuiau sa-mi ajunga si motivele de recurs? Pentru ca n-au sosit... in cazul asta in cererea de amanare sa invoc si lipsa motivelor sau numai lipsa aparatorului? Si deci, cererea o trimit prin posta sau prin curier, important este sa ajunga pana in ziua procesului,nu?
Puteti invoca si lipsa motivelor de recurs.... in cerere soliciati instantei sa va comunice o copie de pe aceste motive ...
Cererea poate fi depusa prin posta sau prin curier.
Da, in cererea de amanare veti face referire si la faptul ca nu vi s-au comunicat motivele de recurs. Astfel, veti depune cererea pentru a ajunge la dosar inainte de data termenului de judecata, indiferent pe ce cale: posta, personal, curier etc. Trebuie sa va asigurati insa ca cererea va fi primita pana la termen. ;)

Alte discuții în legătură

Pot sa fac o noua cererea de acordare a ajutorului public judiciar daca prima a fost respinsa? aandrra aandrra in conditiile in care am facut o cerere de ajutor public judiciar, ce a fost respinsa fara a fi examinata in fond, doar in baza faptului ca instanta a ... (vezi toată discuția)
Cerere de reexaminare ajutor public judiciar seceleanugina seceleanugina Buna seara, Ma adresez d-voastra cu speranta ca ma puteti lamurii intr-o problema. Am un dosar pe rol in care eu am calitatea de piirita , iar fondul ... (vezi toată discuția)
Se poate cere un avocat din oficiu? emilia_07 emilia_07 Tatal meu a dat Statul Roman in judecata cerand despagubiri pentru prejudiciul moral suferit ca urmare a dislocarii si a impunerii domiciuliului fortat. Pentru ... (vezi toată discuția)