avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea programului de vizită...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea programului de vizită...

Asta este Solutia pe scurt: Admite apelurile declarate de apelanta .... şi apelantul ...., împotriva sentinţei civile nr. .../......., pronunţată de Judecătoria ..., pe care o schimbă în parte, în sensul că: Stabileşte programul de vizitare a minorului ....: - În prima şi a treia săptămână din lună de sâmbătă de la ora 10, până duminică la ora 20 cu preluarea minorului de către tată.

Întrebarea mea este: dacă 1 ianuarie a picat joia, iar prima săptămână din ianuarie începe în data de 5, logic şi corect ar fi ca tatăl să preia minorul în data de 10 ianuarie şi mai apoi în 24 ianuarie...şi nu în primul şi al 3-lea weekend, respectiv 3 şi 17 ianuarie, după calculele mamei...
D.p.d.v. legal al sentinţei date care variantă o consideraţi corectă?!
Mulţumesc
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 17:27, 3 Ianuarie 2015
Eu inteleg ca ar fi vorba de prima si a treia zi de sambata-duminica din luna, altfel s-ar incurca destul de mult lucrurile. Deci luna asta prima zi de sambata ar fi azi, chiar daca prima saptamana incepe de joi. E doar parerea mea ...

La fel, daca luna incepe duminica, prima zi de vizita a lunii ar fi sambata urmatoare pentru a avea un ciclu complet de 2 zile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Ianuarie 2015
Cris1971, utilizator
Unii socotesc prima săptămână în funcţie de numărul de zile din săptămâna, în sensul că ianuarie 2015 are 4 zile dintr-o săptămână din data de 1 până în 4, deci asta ar fi prima săptămână. dacă ar fi fost doar 3 zile, atunci următorul sfârşit de săptămână ar fi din săptămâna 1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita tzapone tzapone Buna ziua! Am si eu cateva intrebari. In momentul in care hotararea tribulalului este urmatoarea: \": Admite apelul declarat împotriva sentinţei civile ... (vezi toată discuția)
Divort belzebuth0 belzebuth0 Buna ziua . In urma divortului si pronuntarii definitive si irevocabile a instantei,copii , doi la numar, fete in varsta de 4 si 7 ani raman in custodia mamei ... (vezi toată discuția)
Clarificare program de vizita prima si a treia saptamana alina.cr7 alina.cr7 Clarificare program de vizita Bună ziua, In cadrul deciziei judecatoresti se specifică programul de vizita: - in prima si a treia săptămână din ... (vezi toată discuția)