avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Clarificare program de vizita prima si a treia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Clarificare program de vizita prima si a treia saptamana

Clarificare program de vizita

Bună ziua,
In cadrul deciziei judecatoresti se specifică programul de vizita:
- in prima si a treia săptămână din lună, de vineri ora 18 până duminică ora 20
- de Paște în anii impari, de sâmbătă ora 19 până luni ora 20

Părintele rezident a interpretat corect decizia în luna octombrie 2022, când 1 a fost sâmbătă, calculând weekendurile părintelui nerezident pentru 7-9 octombrie și 21-23 octombrie.

În luna aprilie 2023 a schimbat calculul, oferind la schimb weekendul 5 din martie cu cel de Florii ca apoi să susțină că vizita din a treia săptămână a avut loc de Paști.
Miza au fost cele 3 weekenduri pe care părintele nerezident le-ar fi avut în luna aprilie, considerate "prea mult", tăind astfel unul din ele. Nu a dorit să ofere vreun timp compensatoriu la schimb, deși a fost vacanță, nici să găsească o altă cale, cum ar fi să ofere weekendul 28-30 aprilie,

Poliția a fost solicitată să constate refuzul mamei pentru a prelua minora, exprimat vineri 21 aprilie. Există dilema daca hotararea vizeaza weekendul sau weekendul aferent saptamanii 1 respectiv 3.

Există vreo clarificare oficiala, data in vreo sentintă sau hotarare, cum se calculeaza weekendul in cazul de față? Aceștia iau in considerare numai decizii oficiale, si nu articole de pe forum sau pareri personale exprimate de avocați, astfel încât nu au putut constata decât divergența referitoare la numărul weekendului, și atât.

Avocatul părintelui rezident susține părerea acestuia, iar avocatul părintelui nerezident pe cea opusă.

Pentru clarificări ulterioare aș dori sa depun la poliție ceva oficial de unde să reiasă modul de calcul în acest caz.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Aprilie 2023
alina.cr7, utilizator
Cel mai recent răspuns: alina.cr7 , utilizator 18:49, 24 Aprilie 2023
Am depus calculul si clarificarea exprimata si aici pe forum: luna incepe in ziua 1 iar toate zilele, cea de preluare, mijloc si returnare trebuie sa fie in acea luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita minor în weekend listan listan Conform celor de mai jos, când ziua 1 a lunii pica sâmbătă, copilul ar trebui să meargă la tată în weekendul respectiv? Dar dacă pica ziua 1 a ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a respecta programul de vizita cristinahogye cristinahogye 1. Exista baza legala pentru a solicita in instanta obligarea parintelui nerezident sa respecte programul de vizita? 2. Exista baza legala pentru a solicita ... (vezi toată discuția)
Cum procedez? MYK272est MYK272est Buna ziua! La program vizitare minor cu preluare de catre tata la domiciliul acestuia in primul si al treilea weekend al fiecarei luni, de vinerea seara ora ... (vezi toată discuția)