avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Chitanta dublata. Aceeasi serie si numar de chitanta ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Chitanta dublata. Aceeasi serie si numar de chitanta pentru 2 clienti diferiti.

Buna ziua
Societatea emite pentru doi clienti diferiti chitanta cu aceeasi serie si numar.
(chitanta dublata ca si serie si numar dar cu sume diferite si beneficiari diferiti)
Care sint obligatiile societatii in aceasta situatie ? Ele nu mai pot fi anulate deoarece au fost deja inregistrate in contabilitate.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cabinet Expert Contabil , Contabil 19:35, 3 Ianuarie 2015
Se poate reface chitanta cu nr corect, dupa ce se anuleaza,iar in contabilitate se modifica ca atare cu numarul corectat,orice soft pentru contabilitate permite modificari, iar aici nu este vorba de afectarea declaratiilor fiscale si nici macar de modificarea sumelor din registru de casa pentru care chitanta reprezinta document justificativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura si chitanta Daniel1990 Daniel1990 Buna ziua. Mi-am deschis de curand o firma si as dori sa stiu cateva lucruri pe partea contabila. Sa le stiu personal, desi se ocupa un contabil de lucrurile ... (vezi toată discuția)
Acte aditionale la cim SimoneSoc SimoneSoc Buna ziua, Am descoperit la noul loc de munca o greseala legata de numarul actelor aditionale la contractul individual de munca, uneori sunt dublate, deci ... (vezi toată discuția)
Greseala in rca peugen peugen Buna ziua, Am comandat online o polita RCA, am primit-o si am constatat ca mi s-a gresit numarul de inmatriculare < in loc de V aparea litera B >. Ce se ... (vezi toată discuția)