avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... patronul nu ne respecta, ne considera sclavi .
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

patronul nu ne respecta, ne considera sclavi .

Lucrez la o firma de paza de un an si opt luni cu contract de munca . Eu banuind ca patronul cu mi plateste contributia la casa de pensii am fost la Casa nationala de pensii de unde am cerut o adeverinta informativa privind stadiul de cotizare la pensie . Astfel am descoperit ca inca de la angajare figurez sa as fi lucrat numai 4 ore pe zi si cu luni de zile de neplata a acestora .Mentionez ca in toata perioada de cand lucrez la aceasta firma de paza programul de lucru a fost de 12 ore cu 24 libere fara sa fac absente nemotivate .Lunar am lucrat cate 240-250 de ore pentru 800 de lei fara sambete ,duminici libere,fara spor de noapte.Va rog domnilor care stiti sa mi spuneti daca in conditiile acestea de trai sunt un om liber sau un scav si daca in tara noastra Romania exista cineva care ne apara drepturile de cetateni care muncim si care dorim sa mai iesim si la pensie .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:50, 4 Ianuarie 2015
1. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

2. De asemenea, mai puteti sesiza ANAF - Directia Antifrauda si/sau Politia - Serviciul de Investigare a Fraudelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii platite la sume mult mai mici decat cele reale BarbuViorica BarbuViorica Sotul lucreaza la o firma de paza si aceasta ia platit somajul,sanatatea si pensia astfel:intr-o luna a fost pontat doar 3 zile si apare pe stat suma114 lei ... (vezi toată discuția)
Program de lucru diferit fata de contractul individual de munca Marceamarcea Marceamarcea Lucrez la o firma de paza cu progam de lucru de 24/48h insemnand 240 h pe luna fara liber, fara plata ore suplimentare, ore noapte, ore festive. Contractul ... (vezi toată discuția)
Vechime in ,,campul muncii,, Decebal58 Decebal58 Sotia mea, lucreaza la o firma de ,,paza,,, in fiecare luna, in medie, 240 ore, respectiv, 2 zile a 12 ore, de zii, 2 zile a 12 ore de noapte si 2 zile ... (vezi toată discuția)