avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Proces ca intervenient fortat intre firmele de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Proces ca intervenient fortat intre firmele de asigurari

Buna ziua. Anul trecut am avut un accident in care vinovatul am fost eu. Pagubitul a facut reparatia pe CASCO urmand ca aceasta sa isi recupereze banii de la RCA-ul meu. Dupa cateva luni am primit acasa plic de la judecatorie cum ca sunt chemat ca intervenient fortat in procesul dintre CASCO si RCA si daca nu trimit intampinare voi fi decazut din drepturi in 25 de zile. Am trimis intampinarea. De curiozitate am intrat pe portal sa vad ce s-a intamplat cu procesul si am vazut acolo o incheiere pe care nu o inteleg, daca poate cineva sa mi-o explice va rog frumos.
1.Solutia data ianuarie:
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite actiunea precizata.Obliga parata sa plateasca reclamantei penalităti de intârziere plus cheltuieli de judecata.Cu apel. pronuntata in sedinta publica azi, 10.01.2014.
2.Solutia data in octombrie:
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Din oficiu dispune indreptarea erorii materiale din dispozitiv., in ceea ce priveste adresa intervenientului fortat. Dispune recomunicarea sentintei catre intervenient la adresa din actiune.
Document: Încheiere - îndreptare eroare materială 17.10.2014

Ma intereseaza a 2 a solutie. Voi fi obligat la plata daunelor?
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 4 Ianuarie 2015
SergiuMan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 08:47, 8 Ianuarie 2015
Ati fost parte in acest dosar ... probabil s-a inscris in sentinta o adresa gresita si nu s-a putut efectua comunicarea sentintei ... aceasta a impus incheierea de indreptare a erorii materiale pentru a se efectua legala comunicare a sentintei ... trebuie sa expire termenul de apel/recurs pentru toate părtile pentru ca reclamantul sa poata solicita definitivarea sentintei.
Aceasta incheiere de indreptare nu a modificat nimic altcevain sentinta decat adresa dumneavoastra ... cel putin asa rezulta din ceea ce ati postat.
Urmeaza sa primiti acasa sentinta si o sa verificati ... din cate vad in prima solute parata e cea care trebuie sa plateasca prejudiciul si cheltuielile de judecata, nu intervenientul.
Nu veti fi obligat la plata daunelor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare intervenient fortat in actiune in regres asigurare rca Delia Popescu Delia Popescu Buna ziua, As dori sa stiu la ce se refera [b]Intampinarea[/b] care trebuie sa sa o formuleze [b]Intervenientul fortat,[/b] in cazul unei actiuni in regres, ... (vezi toată discuția)
Intampinare? BogdanBlg BogdanBlg Buna ziua, in anul 2014 am avut un mic accident in care eu am fost de vina. Tipul in care m-am bagat avea masina pe firma ( avea casco ) noi am facut asigurare ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru o dauna desi am polita rca ionut1919 ionut1919 pot fi dat in judecata pt o dauna desi am polita rca ? am fost sunat de cel pe care l-am tamponat acum cateva luni si mi-a zis ca vrea sa recupereze dauna de ... (vezi toată discuția)