Buna ziua, in anul 2014 am avut un mic accident in care eu am fost de vina. Tipul in care m-am bagat avea masina pe firma ( avea casco ) noi am facut asigurare amiabila si i-am dat-o.. acuma de cateva zile mi-a venit un plic cum ca ei si-au reparat masina pe casco firmei , si acuma casco nu poate recupera banii de la asigurarea mea ( astra ) . imi cere sa fac o intampinare din cate am inteles. Ma poate ajuta cineva sa ma indrume ce este de facut ? Este normal ca ei sa isi repare masina pe casco lor ( firmei ) daca eu i-am dat asigurarea amiabila ? Este posibil ca sa despagubesc eu pagubele ? Trebuie sa fac intampinarea cu un avocat sau o pot face si eu acasa sa o trimit prin posta ? Nu dispun de bani sa pot face cu un avocat.. m-ar costa mult.. sunt in calitate de intervenient fortat ( din ce am citit pe foile alea )
Victima avea dreptul să își repare mașina așa cum a dorit, fie folosind CASCO, fie folosind RCA-ul vinovatului.
Acum asigurătorul lui a dat în judecată pe asigurătorul dvs.
În astfel de situații este introdus în cauză și șoferul vinovat.
Prin Legea Asigurărilor este prevăzut însă că asigurătorul este cel obligat să plătească despăgubirea. Nu cred că se vor îndrepta împotriva dvs.
Nu este musai să trimiteți întâmpinare decât ca să menționați că sunteți de acord cu acțiunea și solicitați să nu fiți obligat la plata cheltuielilor de judecată, sau dacă aveți motive întemeiate să cereți respingerea acțiunii, ceea ce nu cred.
In astfel de dosare este obligatorie introducerea in cauza a soferului vinovat in calitate de intervenient fortat.
Nu se va intampla nimic pt ca dvs aveati asigurare RCA valabila la data acidentului.
Proprietarul masinii a optat pt casco (avea acest drept) dovada ca daca ar fi asteptat decontarea reparatiei de la asiguratorul RCA nici pana acum nu putea circula (daca masina apartinea si unei soc com cu atat mai mare paguba).
Puteti redacta o intampinare in care precizati situatia de fapt si solicitati ca - in masura in care cuantumul reparatiilor este unul dovedit cu acte si in care reparatii corespund cu avariile consemnate in intelegerea amiabila - sa admita actiunea.
Sa inteleg ca pot trimite si eu intampinarea daca o fac, nu trebuie sa o duc personal. Intampinarea e clar ca eu nu o pot face cum o face un/o avocat/a, este vreo problema ? Cam ce ar trebuii sa scriu acolo. imi trebuie putin ajutor, va rog ! Eu sunt intervenient fortat, parata astra nu a despagubit pe cei de la casco. Ce ar trebuii sa contina aceasta intampinare? as putea posta 1-2 poze cu ce scrie pe acele foi ? Sau ma poate ajuta cineva in privat? Trebuie sa ma reprezinte cineva(avocat) ? in plicul care mi-a venit am si copie la sigurarea lui, la asigurarea mea , facuta cu reparatia .. absolut tot tot..