avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune si testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune si testament

Tatal meu refuza deschiderea succesiunii intre mine si el dupa moartea mamei.
In plus. intentioneaza sa faca un testament notarial unei terte persoane.
Intrucit sunt in joc valori importante, prima intrebare este cum as putea face succesiunea fara acordul lui. A doua intrebare este, in cazul ca a facut testament unei alte persoane, daca as putea recupera bunurile dupa decesul lui?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 17:20, 4 Ianuarie 2015
Multumesc.
In alta ordine de idei, spuneti-mi va rog daca exista vreo modalitate notariala prin care, in baza dreptului meu de mostenitor, as putea bloca o eventuala vinzare/ donatie a bunurilor de catre tatal meu, fara a se ajunge in instanta?
Cu stima
Ultima modificare: Duminică, 4 Ianuarie 2015
Socol, utilizator
Dvs nu sunteți mostenitor! Pana nu exista un certificat de mostenitor eliberat de notar sau o hotarâre a instantei nu aveti aceasta calitate! Nimeni nu poate vinde dona nimic pana nu se dezbate succesiunea !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament Vlad2013 Vlad2013 O persoana,de 83 de ani, care are copii, face testament,pentru toate bunurile mobile si imobile, unuia dintre mostenitori,iar in testament sunt trecuti-ca fii ... (vezi toată discuția)
Testamente lasate unui nepot. dreptul (partial sau deplin) al mostenitorului rezervatar grad i? Tetriss Tetriss Buna ziua Sunt singurul nepot (fiu al parintilor) in familie. Problema sta in felul urmator: Bunicii din partea mamei au decedat, dar ambii mi-au lasat ... (vezi toată discuția)
Testament notarial - despasire cele sase luni de la deces anuleaza testamentul? stavrofor stavrofor Nu am avut posibilitatea sa anunt la notarul la care testamentul notarial a fost incheiat decesul persoanei care a solicitat testamentul in favoarea mea. Si-a ... (vezi toată discuția)