Am un SRL cu un singur domeniu de activitate, traduceri. Intrebare mea este - de ce nu pot tine contabilitatea in partida simpla, la fel ca si un traducator - cu acelasi domeniu de activitate - in cazul profesiilor liberale.
Doar ca eu trebuie sa platesc anual 7 000 lei unui contabil.
Activez ca traducator din anul 2000 si imi tin singura contabilitatea in partida simpla. Am deschis un birou de traduceri - un SRL in anul 2010.
Nu este un domeniu complicat, nu conduc un restaurant, unde ar trebui sa am retetar, sa calculez cantitatea de sare, piper, zahar folosita.
Am doar un singur tip de activitate, traduceri.
As fi profund recunoscatoare, daca exista o cale pentru a tine contabilitatea in partida simpla pentru acest SRL.
Buna ziua,
Toate societatile comerciale trebuie sa conduca evidenta contabila in partida dubla.
Daca vreti sa conduceti evidenta contabila in partida simpla, forma de organizare este un PFA.
Legea nr.82/1991_R, prevede ca:
"(1) Societatile comerciale, societatile/companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, societatile cooperatiste si celelalte persoane juridice au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea financiara, potrivit prezentei legi."
Oug 44/2008
Gicuta Nistor
Buna ziua,
Va rog sa-mi lamuriti, daca puteti, o problema privind PFA. Eu am primit Autorizatia de traducator de la Ministerul Justitiei, in septembrie 2008, ... (vezi toată discuția)