avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Contabilitate in partida simpla pentru un SRL cu un ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Contabilitate in partida simpla pentru un SRL cu un singur domeniu de activitate

Buna ziua si La multi ani!

Am un SRL cu un singur domeniu de activitate, traduceri. Intrebare mea este - de ce nu pot tine contabilitatea in partida simpla, la fel ca si un traducator - cu acelasi domeniu de activitate - in cazul profesiilor liberale.

Doar ca eu trebuie sa platesc anual 7 000 lei unui contabil.

Activez ca traducator din anul 2000 si imi tin singura contabilitatea in partida simpla. Am deschis un birou de traduceri - un SRL in anul 2010.
Nu este un domeniu complicat, nu conduc un restaurant, unde ar trebui sa am retetar, sa calculez cantitatea de sare, piper, zahar folosita.
Am doar un singur tip de activitate, traduceri.

As fi profund recunoscatoare, daca exista o cale pentru a tine contabilitatea in partida simpla pentru acest SRL.

Va urez tuturor un an nou asa cum va doriti!
Cel mai recent răspuns: tibipfa , utilizator 23:14, 10 Ianuarie 2015
Buna ziua,
Toate societatile comerciale trebuie sa conduca evidenta contabila in partida dubla.
Daca vreti sa conduceti evidenta contabila in partida simpla, forma de organizare este un PFA.
Legea nr.82/1991_R, prevede ca:
"(1) Societatile comerciale, societatile/companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, societatile cooperatiste si celelalte persoane juridice au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea financiara, potrivit prezentei legi."

Ce forma de organizare ati avut inainte de 2010? Si de ce v-ati deschis SRL si nu PFA?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventariere pt intrep. individuala gabi 27 gabi 27 SI INTREPRINDERILE INDIV. TREBUIE SA FACA LISTE PT INVENTARIERE LA SFARSIT DE AN SAU CEVA DE GENUL...???????????:help::help::help: (vezi toată discuția)
Oug 44/2008 Gicuta Nistor Gicuta Nistor Buna ziua, Va rog sa-mi lamuriti, daca puteti, o problema privind PFA. Eu am primit Autorizatia de traducator de la Ministerul Justitiei, in septembrie 2008, ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de contabila? ContSters83016 ContSters83016 Buna ziua tuturor ,sunt PFA platitoare de tva si as dori daca in cazul meu am nevoie de contabil pt vreo semnatura sau stampila ?deoarece eu am inteles ca nu ... (vezi toată discuția)