Familia care vinde casa si terenul a cumparat la rându-i pe baza de semnatura si martori. Nu cred ca au trecut pe la notar. Este inscris in registrul agricol, are contract pe numele lui la gaze si energie electrica. Deci ii sunt recunoscute drepturile de propietar. Nu are facut cadastru pe teren si casa . Nu vrea sa-l faca fiindca considera ca trebuie sa adauge casei o suma suplimentara la pret si nu va mai putea vinde. Poate nici nu dispune de plata cadastrului. În definitiv mi se poate recunoaste o cumparare de casa si teren fara cadastru ? Şi se permite semnarea unor hârtii de înstrainare propietate si primirea de bani , la primaria comunei ? Vă multumesc.
ContSters338589
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimați useri trăim in secolul 21....
De ce credeți ca nu face cadastru si intabulare?! Pentru ca nu are act de proprietate pe casa si teren!
Sub sanctiunea nulității absolute actele de înstrăinare a bunurilor imobile se fac in forma autentica! Adica adaug eu la notar.
Faptul ca domnul are trecute niste utilități pe numele lui nu l face proprietar ! Dvs nu stiti ce Cumpărați !
ghituica
Nu , nu voi cumpăra ; numai ca eram încurcat că se mai fac înţelegeri din acestea. Ştiu că nu se poate construi nimic pe un teren fara act de propietate , şi nu se poate lăsa moştenire. Interesant că implică primăria locală ...
ContSters338589
Nu va lăsați amagit.....ce are domnul valoareaza cel mult o promisiune de vanzare, trebuie obținută o hotarâre judecătorească sau încheiat un contract de vanzare cumparare între el si cei de la care a cumpărat , schimbat rolul fiscal si intabulat apoi.