avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inregistrare acte casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inregistrare acte casa

Am o prietena si-a cumparat o casa in judetul Giurgiu in sat Gradistea, acum 1 an a facut acte la notariat si a inregistrat casa si terenul in registru agricol la primarie, la electtrica dar a uitat sa inregistreze la judecatoria Giurgiu.Are cadastru si intabulare pe numele ei si ce trebuie sa mai faca pentru a fii in legalitate?
Cat o costa sa inregistreze aceste acte la judecatoria Giurgiu.MUltumesc anticipat.Astept raspuns urgent.
Daca a facut act de vanzare-cumparare la notar la ce-i mai trebuie o hotarare judacatoreasca ? Pentru ca una se elemina pe cealalta.
nu ii trebuie hotarire judecatoreasca.Ea a cumparat casa si s-a inscris la primaria comunei Comana in registru agricol cu o copie de la actul de vanzare cumparare.La electrica sia cum cand a platit impozitul pe casa si teren la primaria comunei Comana o anumita functionara Geta amanta fostului primar i-a trecut pe chitanta de impozit numele fostei propietare si numele actual al propietarei pe motiv ca nu are si ea o copie de pe actul de vanzare -cumparare al casei.Ea i-a spus stiti am depus-o anul trecut la colega de la registrul agricol...si ea a replicat ca colega este plecata si ca nu merge calculatorul si nu poate verifica si i-a cerut cadastru si intabularea pe numele ei sa o vada chipurile.
Oricum acolo este o primarie cu probleme majore legale fostul primar a eliberat zeci de titluri de propietate la foarte multi oameni pe aceleasi terenuri, firma lui a surpat podul Cfr din gradistea si nimeni nu face nimic.
Acum sotul ei a dus din nou o copie a actului de vanzare cumparare la primarie si se teme sa nu faca aceasta Geta vreo prostie sa se trezeasca fara casa care abia au renovat-o.
Ar trebui sa depuneti prin registratura primariei actele solicitate.....sau pe un rand de alte copii sa puneti functionara sa semneze de primire ca sa aveti dovada depunerii.
Ca sa se linisteasca acei functionari ar fi cazul sa faceti o reclamatie la Oficiul protectiei consumatorului....ca astia nu se satura sa faca prostii.
Daca problema se complica adresati-va Asociatiei pentru Protectia Consumatorului unde veti fi conseiat juridic.
Revin...
Daca locuitorii comunei au dovezi de eventuale nereguli pot face plangere la parchet....sau sa dea in judecata primaria =proces civil.( care dupa cate stiu e scutit de taxe si daca se constata fapte penale se transforma in proces penal)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cumpara o casa si teren cu semnatura si martori la primaria comunei? ghituica ghituica Familia care vinde casa si terenul a cumparat la rându-i pe baza de semnatura si martori. Nu cred ca au trecut pe la notar. Este inscris in registrul agricol, ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana vanzare casa sile_do sile_do Am o mare nedumerire.Am incheiat un contract de cumparare vanzare cu proprietarul casei.Am dat 90 % din suma urmand ca rstul sa il dau cand incheiem actele la ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren trecut in registrul agricol roxaP roxaP Am descoperit acum acest forum, care mi se pare foarte interesant. As avea nevoie de un sfat in legatura cu vanzarea unui teren ale carui acte de proprietate ... (vezi toată discuția)