avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata cu PFA
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata cu PFA

Buna ziua. Mama mea a primit aprobarea pentru pensie anticipata insa e destul de mica si ar vrea sa o suplimenteze cumva. Ea ar avea posibilitatea sa lucreze la program scurt pentru cineva si am descoperit ca isi poate infiinta un PFA si sa isi pastreze pensia cu conditia ca venitul anual brut sa nu depaseasca 4 salarii medii.

Intrebarile mele sunt:
1) cand o sa isi infiinteze PFA-ul va mai fi nevoita sa contribuie la casa de pensii? dar la sanatate?
2) in acel venit anual brut e inclusa si pensia anticipata? sau doar veniturile din PFA?
3) cum s-ar calcula venitul maxim lunar tinand cont de TVA/impozit/deduceri/alte taxe ce trebuie platite pentru PFA?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Cumul pensie anticipata cu venituri pfa? shushu1974 shushu1974 BUNA ZIUA. Daca sunt pensionata anticipat am voie sa fiu autorizata pfa activitati de coafor, cosmetica si manichiura? si sa prestez respectivele servicii? ... (vezi toată discuția)
Declaratii anaf, pfa neplatitor tva, impozitare in sistem real johnalexander johnalexander Buna ziua, Tocmai ce am infiintat un PFA, am ridicat actele de la ONRC pe 05.03.2015 iar astazi am fost la ANAF sa ma ia in evidenta. Acolo am depus copie ... (vezi toată discuția)
Activitate in ro, venit din strainatate. cat % e impozitul? + ceva tva catre ue MatrixRo MatrixRo Salutare tuturor, Sunt in negocieri cu o firma din Germania care ar dori sa ma angajeze pentru a desfasura activitati in Romania in numele lor. 1. Daca ... (vezi toată discuția)