avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public de executie poate sa fie ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public de executie poate sa fie administrator de SRL?

Buna seara,
Va rog sa-mi spuneti daca am calitatea de functionar public in functie de executie , dar si de administrator de SRL , care nu are nicio legatura cu domeniul de activitate in care functionez ca functionar public, apare starea de incompatibilitate?Daca da,unde scrie acest lucru.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:00, 5 Ianuarie 2015
Depinde ce functionar public sunteti. Ca politist de exemplu, nu se poate ce vreti dvs.
In administratia publica, iar fisa postului nu are nicio legatura cu obiectul de activitate al SRL-ului.Nu sunt politist.
Multumesc,
Ultima modificare: Luni, 5 Ianuarie 2015
arina770, utilizator
Art. 96 din Legea 161/2003:
(1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.
....

Puteti sa intrebati ANI pentru un raspuns cat mai exact:
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 5 Ianuarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
arina770 a scris:
Va rog sa-mi spuneti daca am calitatea de functionar public in functie de executie , dar si de administrator de SRL , care nu are nicio legatura cu domeniul de activitate in care functionez ca functionar public, apare starea de incompatibilitate?

În prezent nu mai există situație de incompatibilitate. Aceasta a existat până la finalul anului 2009, când art. 94, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 a fost modificat.
Ultima modificare: Luni, 5 Ianuarie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuctionarul public ionela_san ionela_san daca o persoana este functionar public poate detine o societate SRL:stunned: (vezi toată discuția)
Functionar public badilaoanaamalia@yahoo.com badilaoanaamalia@yahoo.com Pot deschide firma, fiind functionar public? Un SRL ? (vezi toată discuția)
Functionar public - cenzor la asociatie de proprietari m-n-g m-n-g Buna ziua! Un functionar public poate ocupa functia de cenzor la asociatia de proprietari? Sa nu fie incompatibil. Va multumesc! (vezi toată discuția)