Va rog sa-mi spuneti care este procedura de schimbare a numelui de familie a unui copil de 7 ani. Caz concret: O femeie a nascut un copil in urma unei relatii extra-conjugale. Sotul femeii a decedat cu 4 luni inainte de nasterea copilului. Copilul nascut a beneficiat de numele de familie al sotului decedat, pe certificatul de nastere. Dupa o perioada de timp, tatal natural se casatoreste cu mama copilului. Copilul a ramas cu numele de familie al sotului decedat al femeii. Ce trebuie facut in continuare pentru ca acest copil sa beneficieze de numele de familie al tatalui natural?
Va multumesc anticipat!
Daca vreti doar sa ii schimbati numele , se poate schimba pe cale administrativa, daca vreti sa fie copilul celui care l-a conceput aveti doua cai - amandoua in instanta. Una ar fi sa tagaduiti paternitatea si apoi sotul sa recunoasca copilul sau adoptia.
Cererea se depune la judecatoria de care apartineti, luati legatura cu DGASPC ca ei sa asista pe parcursul procesului de adoptie.
Daca e vb si de o mostenire la mijloc, prin tagada de paternitate, copilul nu il va mai mosteni pe cel decedat.
Recunoastere copil
SuzyCat
Am o mare problema.Cum se poate ca o femeie sa faca copil in timpul casatoriei cu un alt barbat si acesta sa trebuiasca trecut pe numele actualului sot.Eu sunt ... (vezi toată discuția)