avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune si impartire bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune si impartire bunuri

Buna ziua, doresc sa va adresez o intrebare legata de succesiune si impartirea unor bunuri in urmatoarea situatie.
Dupa decesul tatalui au ramas o serie de bunuri care trebuiesc impartite intre 3 copii (majori) + mama (sotia decedatului).
Ma intereseaza un anumit aspect pe care vi-l redau aici: 2 loturi de teren (intravilan) - unul pe numele decedatului, celalalt pe numele unuia din cei 3 copii. In urma discutiilor purtate de mama si cei 3 copii, s-a ajuns la un acord intre toate partile de a se imparti aceste 2 loturi de pamant intre cei 3 copii (mama a fost de acord sa renunte la partea ce i se cuvenea, la fel si copilul care este titular pe cel de-al doilea lot). Va rog sa-mi spuneti ce trebuie facut in acest sens, care sunt demersurile si la ce institutii trebuie sa apelez pentru a pune in practica si a efectua legal aceasta succesiune in termenii pe care i-am expus?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: romyyy , utilizator 11:31, 5 Ianuarie 2015
Mergeti cu actele la un birou notarial pt partajarea amiabila a bunurilor respective.
Va multumesc pentru raspuns. Este singura posibilitate aceasta, sau e cea mai convenabila?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa succesorala tatianato tatianato Buna seara!Am urmatoarea problema :bunicii mei au decedat acum 10 respectiv 6 ani,ei au avut 3 copii,unul dintre ei decedand acum 16 ani.Mostenitoarele mama si ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire iulian_cucu iulian_cucu Buna seara.Am si eu o intrebare legata de dezbaterea mostenirii lasata de parinti .Tata a decedat in anul 1978 , iar mama a decedat in anul 1999 ,ea fiind ... (vezi toată discuția)
Mostenire madriann madriann Buna Ziua! Deschid acest topic la rugamintea mamei mele pentru a afla ce trebuie facut in situatia mai jos descrisa: Proprietate 3077 mp intravilan (casa, ... (vezi toată discuția)