avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna Ziua!
Deschid acest topic la rugamintea mamei mele pentru a afla ce trebuie facut in situatia mai jos descrisa:
Proprietate 3077 mp intravilan (casa, anexe, vita-de-vie, etc) + 5000 mp teren extravilan, titlu de proprietate pe numele bunicii mele (decedata). Nu s-a facut absolut nimic de la deces (acum 11 ani). La mijloc sunt 3 frati, care au decis sa imparta terenul intravilan in 3 loturi de cate 1000 mp.
Rugamintea mea este de a-mi spune exact pasii de urmat si in ce ordine (cadastru, succesiune, titluri de proprietate, etc). De asemenea, daca cineva a trecut printr-o situatie asemanatoare, poate ma ajuta cu preturile orientative pentru aceste operatiuni.
O mica problema ar fi refuzul unuia din frati de a semna succesiunea (doi sunt de acord cu impartirea loturilor in mod egal, al treilea doreste mai mult pamant www.avocatnet.ro/images/smil... ).
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Diana_vechiu2005 , utilizator 13:47, 5 Iulie 2006
...va recomand sa deschideti procedura succesorala notariala la ultimul domiciliu al defunctei
aceasta procedura este una necontencioasa si poate fi realizata doar daca exista acordul turor mostenitorilor...daca nu, se ajunge la instanta...apoi veti face partajul succesoral...
Deci, presupunand ca cei trei frati se vor intelege, prima operatiune ar fi succesiunea notariala, doar pe baza titlului de proprietate (pe numele defunctei). Am inteles bine?
in legatura cu sumele de bani pe care ar trebui sa le cheltuiti cu toate actele (succesiune, cadastru, partaj, intabulare) va sfatuiesc sa luati legatura cu un notar din zona unde se afla terenul de care vorbiti! In functie de zona, exista o evaluare pe baza careia se calculeaza taxele. In legatura cu planurile cadastrale, de asemenea va sfatuiesc sa luati legatura cu un cadastrist!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire madriann madriann Buna Ziua! Deschid acest topic la rugamintea mamei mele pentru a afla ce trebuie facut in situatia mai jos descrisa: Proprietate 3077 mp intravilan (casa, ... (vezi toată discuția)
Cadastru tatianato tatianato Buna ziua 1 Am si eu o intrebare:ce documente imi trebuiesc pentru cadastru si intabulare ? Mentionez ca nu am decat un titlu de propietate si doresc ca fac ... (vezi toată discuția)
Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea ... Adevar2 Adevar2 Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea cu partaj? Bună ziua!Vă rog respectuos să mă ajutați cu un răspuns pentru ... (vezi toată discuția)