avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare utilaj
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare utilaj

Buna ziua si la multi ani!

Am de vandut si voi vinde un buldo escavator sub valoarea ramasa conf.amortizarii.
Utilajul (asa s-a intamplat) are o defectiune tehnica majora (piesa defecta, conform P.Verbal de la unitatea de reparatii, este atat de scumpa, incat nu are rost sa cumpar piesa noua).
Intrebarea mea este:
1. trebuie sa folosesc contul din provizioane pentru deprecieri?!
2. reiau contul pe venituri?!
3. Care este impozitul pe care il datorez in cazul vanzarii sub valoarea ramasa dupa amortizare?! Ca diferenta ...?!

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 14:04, 8 Februarie 2015
Buna ziua,

Cum ati stabilit pretul de vanzare? Trebuie sa tineti cont de pretul pietei. Daca il vindeti unei persoane afiliate atentie mare la pretul cu care il vindeti. In cazul uni control inspectorii pot reconsidera operatiunea de vanzare la pretul pietei stabilit de ei. Daca este greu de stabilit valoarea de piata nu-l vindeti sub valoarea cu care l-ati fi putut valorifica ca fier vechi.
Am vandut unei persoane fizice, mult sub valoarea ramasa neamortizata. In legatura cu pretul pietii am PV incheiate cu unitatea care ar fi vrut sa repare buldoescavatorul, din care PV rezulta defectiuni majore.
Rog sa contiunuati raspunsul.
Multumesc frumos.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Ianuarie 2015
Herra_, utilizator
Eu va mai intreb ce ar putea sa va intrebe si cei de la garda. Daca tot era asa scump de reparat, prin urmare nu se mai putea utiliza, ce interes ar fi avut o persoana fizica sau juridica sa-l cumpere? Eventual doar cu scopul de a-l casa sau dezmembra. De aceea v-am sugerat sa nu-l vindeti sub pretul cu care l-ati fi putut valorifica la fier vechi.
Gasesc ca e corect!
Multumesc! Asta le-am si recomandat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mijloc fix manolacheflorentina manolacheflorentina buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in legatura cu vanzarea unui mijloc fix neamortizat integral, daca la vanzare trebuie sa vina un evaluator sa-l ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui mijloc fix neamortizat complet popescuem popescuem buna ziua. cu cat pot vinde un mijloc fix neamortizat complet? pot vinde cu ce suma vreau eu mai mare decat valoarea neamortizatata? (pretul de vanzare- ... (vezi toată discuția)
Cheltuiala nedeductibila/deductibila la impozitul pe profit DianaTrisca DianaTrisca Buna ziua, S-a vandut masina firmei inca neamortizata la pretul pietei. Valoarea ramasa neamortizata a fost trecuta in contul 658 (D) - aceasta este o ... (vezi toată discuția)