avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prescriere dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prescriere dosar penal

Un prieten a fost condamnat (in anul 2009) la 1an si 2luni (cu suspendare) pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice.

El lucreaza din 2000 pana in prezent, ca electrician intr-un spital de stat.

Dosarul lui penal, se prescrie dupa un timp, sau aceasta fapta il va urmari toata viata?

Institutia unde lucreaza, nu stie ca are dosar penal.

Sunt sanse, daca vor afla, sa-l dea afara din acest motiv?

El mi-a spus ca dupa un timp, va avea cazierul curat...sincer, nu stiu ce sa cred.

Banuiesc ca odata ce ai fost condamnat (chiar si cu suspendare) sa ai o bulina neagra ce te va urmari toata viata.

Va multumesc.
Termenul de incercare a fost de 3 ani si 2 luni, dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei, el este reabilitat de drept.
Nu ar trebui sa mai apara in cazier in momentul de fata, daca totusi apare, va trebui sa se adreseze instantei cu o cerere prin care sa se constate ca a intervenit reabilitarea de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare cazier judiciar hadrian74 hadrian74 In cursul lunii februarie 2011 am fost depistat de agentii de politie conducind autoturismul proprietate personala, pe drumurile publice, avand o ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judecatoreasca aramisadrian aramisadrian Va rog sa-mi spuneti cum si cind pot sa ma reabilitez(sa mi se stearga din cazier infractiunea) in situatia urmatoare: Am fost condamnat prin sentinta penala ... (vezi toată discuția)
Cazier mar17 mar17 In data de 28/06/2011 am primit sentinta de 1 an si 2 luni cu suspendare pt conducere sub influenta bauturilor alcoolice fara accident . Dupa cat timp mi se ... (vezi toată discuția)