avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plati pentru pierderi apa calda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plati pentru pierderi apa calda

Mama mea locuieste intr-un bloc cu 10 etaje.Administratorul blocului este o firma privata de anul trecut.Asociatia de proprietari a hotarat inlocuirea contoarelor de apa calda,cu semnatura de luare la cunostinta a tuturor proprietarilor asociatiei.Mama mea a plecat din localitate 5 luni,a facut cerere de scoatere de la cheltuieli,dar nu a schimbat contoarele.Dupa 3 luni la taxe au aparut pierderile la apa calda impartite doar la mama mea si la inca 2 vecini (care nu au schimbat contoarele si locuiesc permanent in bloc).La mama scria:nr.persoane 0,apa rece 0,apa calda 0,pierderi apa calda 130 lei.Este legala imputarea pierderilor de apa calda daca mama mea nu locuia in apartament si era scoasa de la cheltuieli?
Cel mai recent răspuns: ausfahrt , utilizator 10:55, 9 Ianuarie 2015
Ba conteaza deoarece majoritatea proprietarilor a hotarat sa le inlocuiasca. Deci hotararea majoritatii fiind decisiva, cei din minoritate care nu se supun majoritati, platesc daunele.

Intrebarea era daca o persoana care lipseste din apartament trebuie sa plateasca aceste diferente.
Raspunsul il gasiti in regulile aplicate in asociatia mamei dv. pentru repartizarea acestor diferente. Daca ele se repartizeaza in functie de cota-parte indiviza, atunci nu conteaza daca locuieste sau nu in apartament, le va suporta.
elga50 a scris:

Ba conteaza deoarece majoritatea proprietarilor a hotarat sa le inlocuiasca. Deci hotararea majoritatii fiind decisiva, cei din minoritate care nu se supun majoritati, platesc daunele.



Majoritatea nu se poate substitui legii. Majoritatea poate decide doar pentru imbunatatirea spatiilor si instalatiilor comune. In privinta unui contor montat pe proprietate privata majoritatea poate ,eventual, decide doar in privinta clasei de precizie.Cu toate ca si aici am dubii. Legea specifica clar ca unic criteriu existenta avizarii metrologice . Restul e cancan. In plus , din cate stiu, contoarele cu citire radio au aceeasi clasa de precizie cu cele 'normale'.
Povestea asta 'cu majoritatea decide' o fi valabila la concursurile de miss, dar la probleme tehnice cred ca ar trebui sa dam prioritate normativelor in vigoare si ,evident, legilor fizicii :acute:
Majoritatea poate decide doar pentru imbunatatirea spatiilor si instalatiilor comune. In privinta unui contor montat pe proprietate privata majoritatea poate ,eventual, decide doar in privinta clasei de precizie.


De ce va contraziceti singur singurel?
Majoritatea a decis ca toate apartamentele sa aiba apometre de aceiasi clasa de precizie, toate cu citire radio, toate citite in aceiasi zi, ora, minut, secunda, nu unu luni, altul marti si altul primavara!
In plus , din cate stiu,[/b] contoarele cu citire radio au aceeasi clasa de precizie cu cele 'normale'.

"Din cate stiu" nu este egal cu EU STIU!!
Si se pare ca nu stiti nimic, raspundeti din plictiseala si sa va aflati in treaba, asa cum exista apometre cu citire "normala" de diferite clasa de precizie, dar care fiecare le citeste cad si cum are chef, asa exista si apometre de diferite clasa de precizie cu citire radio, dar oricum un lucru este foarte sigur, CELE CU CITIRE RADIO SUNT CITITE TOATE ODATA SI NIMENI NU "UITA" SA LE CITEASCA!!!
@thran. De abia acum raspund din plictiseala..
Si daca cititi toate contoarele odata se elimina pierderile ? Daca au aceeasi clasa de precizie cu cele vechi care este beneficiul ? De ce as da cateva sute RON sa inlocuiesc un produs cu altul cvasi-identic ? Dupa mitul repartitoarelor de costuri, polistinerizarii acum urmeaza 'contoarele-radio' la capitolul bani de la fraieri ?
De aceeasi bani pot inlocui macar o parte din tevi si pot spune ca am un beneficiu prin eliminarea unor pierderi ?
M-am interesat si eu si am aflat ca aceste apometre cu citire radio sunt apometre normale, lucrate mai ingrijit, s-a lucrat la cap. furt cu magneti (cica nu se mai pot "prosti), numai ca la aceste apometre se poate adapta un "modul radio".
Avantajul cel mai mare este ca citirea se face cum spunea @thran, in acelasi timp (poate in acelasi timp cu citirea pe care o face furnizorul la apometrul de bransament), indiferent ca esti sau nu esti acasa, se scapa de acest stres ca am uitat sa citesc apometrele pe data de..., am citit, dar nu le-am prezentat la asociatie, etc.
Dezavantaje - da, cost suplimentar (dar nu cine stie ce), apoi o "taxa' lunara de cam 2 lei/apometru.

Cine doreste, dati-mi pe mp adrese valide de mail si va trimit niste fisiere despre apometre radio de sta pisica in coada. Aici pretul este pe masura... in primul rand pentru ca se achizitioneaza la a 2-a sau a 3-a mana, deci cam multe comisioane...

Alte discuții în legătură

Apometre radio si repartitoare cu citire prin unde radio petre1981 petre1981 E ok pretul obtinut ? - Initial la nivelul asociatiei de proprietari s-a hotarat sa schimbam repartitoarele (aveau 9 ani vechime) si sa facem verificare ... (vezi toată discuția)
Apometre citire unde radio elenazan elenazan Cat de eficiente sunt apometrele cu citire prin unde radio fata de cele normale, mai exista pierderi de apa in blocurile care au montate astfel de apometre ? (vezi toată discuția)
Montare apometre cu citire radio petricadracea petricadracea Poate au mai fost astfel de situatii si am dori un sfat. Lunar sunt pierderi de apa rece/calda, desi la subsol este totul uscat iar la verificarea in ... (vezi toată discuția)