avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plati pentru pierderi apa calda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plati pentru pierderi apa calda

Mama mea locuieste intr-un bloc cu 10 etaje.Administratorul blocului este o firma privata de anul trecut.Asociatia de proprietari a hotarat inlocuirea contoarelor de apa calda,cu semnatura de luare la cunostinta a tuturor proprietarilor asociatiei.Mama mea a plecat din localitate 5 luni,a facut cerere de scoatere de la cheltuieli,dar nu a schimbat contoarele.Dupa 3 luni la taxe au aparut pierderile la apa calda impartite doar la mama mea si la inca 2 vecini (care nu au schimbat contoarele si locuiesc permanent in bloc).La mama scria:nr.persoane 0,apa rece 0,apa calda 0,pierderi apa calda 130 lei.Este legala imputarea pierderilor de apa calda daca mama mea nu locuia in apartament si era scoasa de la cheltuieli?
Cel mai recent răspuns: ausfahrt , utilizator 10:55, 9 Ianuarie 2015
Avantajul la aceste apometre (chiar daca au aceiasi clasa de precizie) este ca sunt montate de o firma autorizata, nu monteaza fiecare proprietar cu un instalator nascut peste noapte, care contra unei sume de bani mai face si un artificiu si monteaza masina de spalat rufe sau vase inaintea apometrului, care odata iesit din casa nu il mai gaseseste nimeni.
Al doilea avantaj este ca nu da fiecare citirea cum il taie capul, cum "vad ochelarii", sau cand are/sau nu chef proprietarul, iar pierderile sunt cat mai aproape de realitate.
@ausfahrt

Nici nu stiti cat conteaza momentul citirii, modul cum se citeste si in final ce ajunge proprietarul sa declare....
Chiar ieri am avut un exemplu care ma determina ca de luna viitoare sa pretind macar declararea indecsilor cu 2 zecimale, nu numai la nivel de intreg.
Un proprietar mi-a trimis indecsii (sub forma de intregi), dar din intamplare cei de apa rece erau eronati. Si omul, din lene (ce avantajoasa e lenea cateodata!!!! :) ...) a pozat apometrele si mi-a trimis pozele pe email, sa-mi iau eu ce indecsi vreau.
Am constatat ca suma indecsilor de apa calda era, la prima declarare - a lui - 345, iar din poze, socotit cu zecimale, era 345,93, deci aproape cu 1 mc declarat mai putin.

Sa nu mai zic ce mult conteaza si data de citire a bransamentelor si a apometrelor. Diferentele sunt uneori consistente.

Sigur, se poate discuta daca merita schimbarea in situatia ca inlocuim plata unor diferente cu plata comisioanelor de citit apometrele prin radio.
@elga50 - Faceti aceeasi greseala care o fac si guvernanti nostri. Din cauza celor care nu isi respecta obligatiile, mariti obligatiile catre cei care o fac. Mai exact, aveti in bloc un procent de 10% care declara aiurea, subevaluat,tarziu etc...Din cauza lor ii puneti pe ceilalti 90% sa faca o investitie cvasi-inutila in situatia in care aveti 'arme' impotriva celor 10%. Pentru cei care declara cu intarziere exista calculul pausal, pentru cei care declara consumuri ireale (1-2 mc) exista un ordin al ministerului sanatatii care impune un minim de consum de apa pentru respectarea conditiilor de sanatate si igiena etc...
Exact aceleasi sloganuri le auzeam si cand se facea propaganda la repartitoarele de costuri. ca vom plati cat consumam bla,bla,. Vrajeala de doi lei .Au trecut zece ani si s-au pierdut o gramada de bani ca sa se lamureasca lumea ca sunt o mare pacaleala. :blush2:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometre radio si repartitoare cu citire prin unde radio petre1981 petre1981 E ok pretul obtinut ? - Initial la nivelul asociatiei de proprietari s-a hotarat sa schimbam repartitoarele (aveau 9 ani vechime) si sa facem verificare ... (vezi toată discuția)
Apometre citire unde radio elenazan elenazan Cat de eficiente sunt apometrele cu citire prin unde radio fata de cele normale, mai exista pierderi de apa in blocurile care au montate astfel de apometre ? (vezi toată discuția)
Montare apometre cu citire radio petricadracea petricadracea Poate au mai fost astfel de situatii si am dori un sfat. Lunar sunt pierderi de apa rece/calda, desi la subsol este totul uscat iar la verificarea in ... (vezi toată discuția)