avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa deces tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa deces tata

Buna ziua, tatal meu a decedat in urma cu 3 saptamani, eu si mama mea suntem interesate de mai multe detalii privind succesiunea care trebuie facuta in urma aceste intamplari nefericite. In cat timp trebuie aceasta facuta pentru a nu plati impozit statului? Ca si bunuri comune, parintii mei au 2 apartamente in jud. Prahova. Nelamurirea este ca mama mea are o firma deschisa tot in timpul casatoriei pe numele ei si 2 masini achizitionate tot pe persoana juridica, pe aceeasi firma. Cu aceste bunuri ce se intampla? Vor fi si ele incadrate la succesiune? Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2015
DimaG, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 10:11, 7 Ianuarie 2015
Termenul este de 1 an. Bunurile pe persoana juridica nu intra la succesiune daca nu au fost achizitionate pe numele firmei infiintate pe numele ambilor soti, cu toate ca banuiesc ca la infiintarea firmei ambii soti au contribuit. Consultati un notar si prezentati-i actele la concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un sfat pt. partaj! goldfish goldfish buna ziua! am o sora care este la un pas de divort. din casatorie au 3 minori. referitor la partaj: sora mea cu sotul ei au doua firme, una este a sotului ... (vezi toată discuția)
Concubinaj kappawear kappawear Mama mea este in concubinaj cu un barbat de aproximativ 10 ani. Apartamentul in care locuim impreuna este achizitionat cu foarte multi ani in urma de catre ... (vezi toată discuția)
Mostenire silsanpat silsanpat Sunt tare nelamurit.. sotia decedata in dec. 2009 , succesiune nedezbatuta intre mostenitori. Sa a avut o fata din prima casatorie,..eu un baiat din prima ... (vezi toată discuția)