avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

sunt angajat al unei firme private pe postul de Key account manager si astazi am fost anuntata de seful meu direct ca a gasit un a angajat o alta persoana pe postul meu deoarece eu nu m-am ridicat de la obiectivele companiei si prin urmare ori va trebui sa plec ori imi pune la dispozitie un post net inferior.
cum ma sfatuiti sa procedez in acest caz?

Cel mai recent răspuns: alinapatrutescu , utilizator 21:36, 6 Ianuarie 2015
Daca acea functie este prevazuta in CIM atunci nu vi se poate modifica CIM fara acordul dvs.
Concedierea unui salariat nu se poate face de seful direct, ci de catre angajator, iar in cazul prezentat de dvs poate fi conf art 61 lit d CM (necorespundere profesionala).
Concedierea salariatului pentru motivul prevazut la art. 61 lit. d) poate fi dispusa numai dupa evaluarea prealabila a salariatului, conform procedurii de evaluare stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, încheiat la nivel national, la nivel de ramura de activitate sau de grup de unitati, precum si prin regulamentul intern.
multumesc pentru informatie. superiorul meu direct nu a mentionat cuvantul Concediere ci doar a incercat sa ma determine pe mine sa-mi dau demisia sau sa accept alt post.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim pentru necorespundere profesionala camiha camiha Buna seara, Am rugamintea sa ma ajutati cu cateva informatii referitoare la incetarea CIM pentru necorespundere profesionala: 1. ... (vezi toată discuția)
Demisie maia2011 maia2011 Am revenit la servicii dupa crestere copil unde am stat 2 ani.Am revenit la aceasi firma dar nu mai sunt manager de raion la raionul la care am fost acum sunt ... (vezi toată discuția)
E obligatorie evaluarea prealabila in cazul concedierii pt necorespundere profesionala? monik monik care e sanctiunea dc aceasta evaluare prealabila nu are loc si angajatorul concediaza pe motiv de necorespundere profesionala-art. 61 lit. d? multumesc! (vezi toată discuția)