Buna, am ramas insarcinata anul trecut si urmeaza sa nasc la inceputul lunii aprilie, poate chiar sfarsitul lunii martie. Vreau niste raspunsuri clare referitoare la obtinerea indemnizatiei, avand in vedere situatia urmatoare:
-in ultimele 12 luni am schimbat 3 locuri de munca, ultimul fiind cel actual si doresc sa precizez si motivele. La primul loc, am fost in perioada de proba de pe la mijlocul lunii februarie, pana la sfarsitul lunii aprilie. Am plecat din cauza faptului ca angajatorul ma hartuia verbal, jigniri etc. Nu am stat pana la sfarsitul perioadei de 3 luni de proba, cu toate amenintarile lui, deci am lucrat 2 luni. Urmatorul la care am ajuns,imediat fara intrerupere a uitat sa ma plateasca, iar la jumatea lunii iunie am plecat si de la el. La actualul loc de munca, contractul meu este de la inceputul lunii iulie, pana in prezent. Am mers sa-mi scot stagiul de cotizare si mi s-au spus urmatoarele: in luna aprilie am doar 3 zile lucrate, in luna mai, toata luna si apoi pauza pana in iulie (deci luna iunie ramane descoperita, plus zilele din luna aprilie) Asta inseamna ca imi va afecta posibilitatea de a lua acea indemnizatie si nu mi se pare corect. As dori sa stiu ce as putea face in cazul in care mi s-ar confirma aceste lucruri, pentru ca mi se pare incorect sa pierd indemnizatia, avand in vedere ca nu am facut nici o pauza de lucru. Care imi sunt drepturile de care se pare ca profita altii si cum pot fi pusi la punct astfel de oameni?
Am cerut informatii si de la serviciile publice, dar sincer am fost pasata dintr-o parte intr-alta fara sa mi se raspunda concret. Natalitatea este total descurajata in Romania, iar viitoarele mamici puse pe drumuri aiurea. Astept opinii si sfaturi....Va multumesc!
În calculul celor 12 luni se includ şi fractiunile de luna în care s-au realizat venituri supuse impozitului. Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună. Prin excepţie, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare. Asa prevede OUG 111/2010.....
Unde v-ati interesat? Despre ce stagiu de cotizare vorbiti? Adeverinta necesara pentru obtinerea indemnizatiei de concediu cresterea copilului se da de catre angajator, in cazul dvs de catre cei trei. Aveti nevoie de o singura zi platita in iunie, ori dvs sustineti ca ati plecat la jumatatea lunii iunie.
Greseala nu este a functionarilor pe care i-ati intrebat ci a angajatorilor dvs care nu au depus declaratia lunara D112 . Din aceasta cauza, stagiul de cotizare - emis de Casa de pensii - cuprinde perioade lipsa din activitatea dvs .
O alta problema, este faptul ca angajatorii au declarat eronat sau voit activitatea dvs in cadrul societatilor respective , prin declararea activa a unui numar de zile mai mic decat cele muncite de dvs.
In acest caz, puteti solicita sprijinul institutiilor abilitate cu drept de control, ITM - relatii de munca, ANAF - contributii si declaratia D112, Politia - Serviciul de Investigare a Fraudelor.
Intrerupere in cm
BRANDY_B
Am si eu o nelamurire:din martie pana luna trecuta am lucrat la o firma.La sfarsitul lunii trecute mi-am dat demisia ,iar incepand de sapt. aceasta m-am ... (vezi toată discuția)