avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare indemnizatie crestere copil

Buna ziua.
A-si vrea sa stiu daca beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului daca am lucrat din 20 Aprilie 2011-15 sept 2011 la o societate, dupa care mi-am dat demisia si m-am reangajat in aceeasi luna 24 sept 2011 la o alta societate la care sunt angajata si in prezent. Urmeaza sa nasc in luna Iulie 2012 .Cu acea pauza de 9 zile in luna septembrie mai beneficiez de indemnizatie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 14 Martie 2012
Urmeaza sa nasc in luna Iulie 2012. Cu acea pauza de 9 zile in luna septembrie mai beneficiez de indemnizatie?

in acest caz, perioada de referinta este iulie 2011 - iulie 2012 ... da, beneficiat de indemnizatia pentru CCC cu aceasta pauza de 9 zile .. potrivit art.4 din OUG nr.111/2010:
(1) În calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună în care s-au
realizat venituri supuse impozitului,
precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în situaţiile
prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6), considerate lună întreagă.
(2) Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea
lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat în una sau
mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6).
(3) Prin excepţie, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un
număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (2).
......
Va multumesc pentru raspuns.
A-si mai vrea sa stiu in momentul cand trebuie sa fac actele pentru indemnizatie trebuie sa iau adeverinte de la ambele firme la care am lucrat pentru a dovedi cotizarea timp de 12 luni?Va intreb deoarece nu cred ca voi putea lua legatura cu cei de la primul loc de munca.
Da, trebuie sa luati adeverinte de la ambele locuri de munca astfel incat sa faceti dovada realizarii de venituri supuse impozitului pe venit ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copii dehel dehel buna ziua am si eu o intrebare va rog.pina la data de 29 iulie 2011 am fost in indemnizatie pt cresterea copilului cu grad grav apoi pe data 1.09.2011 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil iulianamaria iulianamaria Buna.Am o intrebare.Am lucrat in invatamant din luna februarie 2011 pana in iunie 2011. Pe lunilie iulie si august 2011 am avut intrerupere, iar de la 1 ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie crestere copil alicristina alicristina buna ziua, as dori sa imi spuneti daca beneficiez de indemnizatie crestere copil in urmatoarea situatie: am nascut pe data de 23 august 2013, dar eu in anul ... (vezi toată discuția)